De Slagwerkgroep “St. Jeanne d'Arc” is sinds 1954 een op zichzelf staand onderdeel van de vereniging dat niet meer weg te denken is binnen “St. Jeanne d'Arc”. Zij maakt deel uit van de Marchingband en men treedt ook het meest op samen met de Marchingband.  Maar de slagwerkers hebben ook hun eigen optredens.

Bezetting, repertoire en instrumentarium
De seniorenslagwerkgroep bestaat uit 15 enthousiaste leden met een leeftijd vanaf 10 jaar. Met de Marchingband optredens gebruikt men de traditionele snare/cymbal/bassdrum combinatie. Bij de zelfstandige optredens kunnen een grote verscheidenheid aan percussie-instrumenten worden gebruikt, zoals timbales, pauken, bongo's, conga's, tempoblocks, tom-toms, enz.

Optredens en successen
Naast de Marchingband optredens verzorgen de slagwerkers ook eigen optredens tijdens verenigingsconcerten en evenementen. “Out of the box” acts bol van percussie en humor hebben daarbij de voorkeur. Zelfs theateroptredens staan op het CV.

Sinds 2015 gaan de slagwerkers ook de straat op als “Samba” percussiegroep. Divers slagwerk instrumentarium en percussie zorgen voor zuidelijke opzwepende klanken, perfect voor zogenaamde “zomercarnaval” optochten etc.

De slagwerkgroep heeft in haar geschiedenis al menig concourssucces behaald waaronder diverse Nederlands Kampioenschap titels. Sinds 2002 komt de slagwerkgroep uit in de Eerste divisie. Het absolute hoogtepunt was de zelfstandige deelname aan het Wereld Muziek Concours 2017 op de Marswedstrijd World Division waarbij  85,13 punten werden gescoord en de groep als16e  eindigde op de eindranglijst als tweede slagwerkkorps. Verder maakten zij deel uit van de Marchingband tijdens de succesvolle deelnames aan het WMC 2005, 2009 en 2013.

 

Muziekvereniging Stjeanne darc SlagwerkWMC2017

Sinds 2015 gaan de slagwerkers ook de straat op als “Samba” percussiegroep. Divers slagwerk instrumentarium en percussie zorgen voor zuidelijke opzwepende klanken, perfect voor zogenaamde “zomercarnaval” optochten etc.

Instructie
De Slagwerkgroep staat onder instructie van Chiel Versluis.
De exercitie is in handen van Ton van der Krogt.

Tambour-Maître: Erik Duivenvoorde

Repetities
Alle repetities vinden plaats in het verenigingsgebouw De Parade. Exercitietrainingen vinden plaats op diverse locaties. De Slagwerkgroep repeteert iedere dinsdagavond van 19:30 tot 21:30.

Contact
Voor boekingen en verdere informatie over de Slagwerkgroep “St. Jeanne d'Arc” kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.