Op dit moment hangt er in Nederland bij veel huizen het “rood-wit-blauw” of een ander soort vlag uit, om te vieren dat het centraal eindexamen is gehaald. Ook bij de leerlingen van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc die zaterdag 19 juni jl. hun muziekexamen hebben afgelegd kan de vlag uit: zij zijn allen geslaagd.

Het muziekexamen is onderdeel van de muzieklessen die worden gevold, volgens de richtlijnen van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). Hierbij krijgt iedere leerlingen les van een deskundig vakdocent en leren zij om een muziekinstrument te bespelen. Daarnaast is er ook de nodige theorie dat geleerd moet worden, daarom bestaat een compleet examen ook uit 2 delen: een theoretisch (schriftelijk) en praktijk gedeelte. Zaterdag 19 Juni vond het praktijk gedeelte plaats, het laatste gedeelte van het examen.

Deze leerlingen volgden muziekles via de eigen opleiding van de muziekvereniging. Als een leerling zich aanmeldt, krijgt hij/zij een instrument in bruikleen. Dit is natuurlijk niet alleen bedoeld voor kinderen en jongeren, maar ook zeker voor volwassenen. Dus heeft u altijd al een instrument willen uitproberen? Dit is uw kans! Neem contact met ons op en wie weet speelt u binnenkort ook een muziekinstrument. Bob de Haas – 0613056789 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Examen doen is altijd erg spannend voor de deelnemers. Zonder de goede inzet van de instructeur was het niet mogelijk geweest om alle deelnemers te laten slagen. Dit is dus ook zeker een felicitatie waard richting onze docenten.