Op 13, 14 en 20 December presenteert muziekvereniging “St Jeanne d’Arc” in samenwerking met koor Elan, Toneelvereniging Louis Bouwmeester en solisten Maurits Draijer en Lene Groothuis (zang) het muzikale Kerstverhaal OverHOOP.

De online kaartverkoop is enkele weken geleden gestart en zijn te bestellen via www.stjeannedarc.nl/kaartverkoop. Sinds deze week zijn de kaarten voor de optredens in Noordwijkerhout en De Zilk ook bij diverse verkooppunten beschikbaar. Kaarten voor de voorstelling in Noordwijkerhout op 14 december zijn verkrijgbaar bij de VVV in Noordwijkerhout en de kaarten voor de voorstelling in De Zilk op 20 december zijn verkrijgbaar bij De Duinpan en bakkerij Pompe.

De entreeprijs is €10,-. Donateurs en Sponsors van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc kunnen 2 gratis kaarten krijgen voor de voorstelling op zaterdag 14 december in de Schelft in Noordwijkerhout, hiervoor dient u een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OverHOOP is gebaseerd op het klasieke Kerstverhaal ‘Vadertje Panov’ van Tolstoj en is voor de gelegenheid door regisseur Niek Molkenboer in een eigentijds jasje gegoten. De organisatie van het evenement is in handen van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc”. Het project is een samenwerking van artistieke verenigingen uit de drie dorpskernen die sinds 1 januari van dit jaar samengaan onder de gezamenlijke vlag van gemeente Noordwijk. Zo wordt het geheel muzikaal ondersteund door muziekvereniging St. Jeanne d’Arc uit Noordwijkerhout en Popkoor Bloem uit De Zilk. Het toneel wordt uitgevoerd door de acteurs van de Noordwijkse toneelvereniging Louis Bouwmeester. Lene Groothuis en Maurits Draijer treden op als solisten (zang). Het geheel staat onder muzikale leiding van dirigent Peter Habraken van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc.

Het verhaal OverHOOP gaat over Maarten die een noodlijdende schoenenwinkel runt. Op kerstavond is de situatie verre van rooskleurig. Maartens vrouw heeft hem verlaten en de winkel verkeert op de rand van het faillissement. Totdat Martha, een verwaarloosde vrouw, de winkel binnenkomt. Dan krijgt het leven van Maarten plotseling een andere wending. In een prachtig samenspel tussen koor, orkest, toneel en solisten krijgt het publiek een verrassende voorstelling voorgeschoteld waarin humor en ontroering elkaar afwisselen. De opzet is in de vorm van een passiespel waarbij bekende popnummers in de verhaallijn worden opgenomen en waar ook ruimte is voor het publiek om mee te zingen.

Momenteel werken koor, orkest, toneelvereniging en solisten hard aan de voorbereidingen. Daarnaast zijn vrijwilligers bezig met de organisatie van het evenement, zoals het verzorgen van de decors, het plannen van de repetities, het inrichten van de zalen en het starten van de kaartverkoop. De voorstelling is mede tot stand gekomen door subsidie van de gemeente Noordwijk vanuit het initiatief ‘Cultuur verbindt’. Dit initiatief is bedoeld om de drie dorpskernen (Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk) van de nieuwe fusiegemeente Noordijk op cultureel gebied te laten samenwerken.