Muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc" heeft sinds 1999 de beschikking over een eigen verenigingsgebouw genaamd "De Parade" dat behalve het casco door de leden en vrijwilligers zelf is opgebouwd. Een imposant pand met prachtige entree en twee zeer ruime repetitieruimten en enkele inspeelruimten welke gelijktijdig gebruikt kunnen worden. Tevens is er een bestuurs/vergaderkamer en een riante ontmoetingsruimte met o.a. voorzieningen als beamer met groot scherm. Verder beschikt het gebouw over oa een invalidentoilet. In 2006 heeft er een riante aanbouw plaatsgevonden dat geheel als opslag- en bergruimte wordt gebruikt. Tevens is er een zeer ruime (gratis) parkeergelegenheid bij het gebouw. Het feit dat er al verschillende cd opnames in de Parade zijn gemaakt geeft aan dat ook de akoestiek prima in orde is, niet onbelangrijk voor een muziekvereniging!

Thuisbasis

Vanaf ingebruikname is De Parade binnen korte tijd een thuis geworden voor iedereen binnen de vereniging. Het hebben van een eigen accommodatie is voor een (muziek)vereniging van onschatbare waarde. Zowel organisatorsich als sociaal heeft men een thuisbasis wat belangrijk is voor de onderlinge band tussen de geledingen en leden. Daarom is St. Jeanne d'Arc ook trots op dit fantastische complex waar iedereen van de vereniging met veel plezier hun wekelijkse repetities houdt en vertoeft. Zonder dit gebouw had de vereniging niet de bloeiende vereniging geweest die zij vandaag de dag is.

Concerten en activiteiten

Naast repetities biedt het gebouw de mogelijkheden om concerten te verzorgen (tot 150 bezoekers). Verder heeft in De Parade al menig keer een solistenconcours plaatsgevonden (HaFaBra en Percussion van de Hollandse Bond van Muziekverengingen) De deelnemers, de bond en de jury waren vol lof over de ruime mogelijkheden en faciliteiten. Ook voor vele andere verenigingsactiviteiten zijn volop mogelijkheden De jaarlijkse georganiseerde wintersnuffelmarkt wordt in en om de Parade gehouden, waarbij het hele gebouw voor 2 dagen lang wordt omgetoverd in een uitgebreide en gezellige kerst- en rommelmarkt die inmiddels bekendheid geniet in de hele streek. En naturlijk vinden er tal van andere verenigingsgerelateerde activiteiten plaats zoals sinterklaasfeest voor de jeugd, kaartavonden, Koninginnedag-ontbijt, einde seizoensfeesten et cetera.

Beheerscommissie

Zo'n verenigingsgebouw neerzetten is niet niks, en om vervolgens e.e.a. optimaal te laten functioneren is eveneens geen kleinigheid. Daarom is een "beheerscommissie" in het leven geroepen, welke zorgdraagt voor het beheer van het gebouw in de meest brede zin van het woord.

Vrijwilligers

Uiteraard kan deze commissie nooit alleen zo'n klus klaren en zijn er gelukkig een groot aantal vrijwilligers gekomen, die er mede voor zorgen dat de leden/ bezoekers tijdens de wekelijkse repetities, maar ook bij andere gelegenheden van 'hun natje en droogje' worden voorzien. Vanzelfsprekend zorgen deze vrijwillers er tevens voor dat het gebouw er steeds piekfijn uitziet, repetitieruimten in orde zijn, de tuin wordt onderhouden etc.

Nieuwsgierig geworden naar ons prachtige verenigingsgebouw? Loop rustig eens "De Parade" binnen op een van de repetitie-avonden, op iedere doordeweekse avond kunt u terecht.

Adres

Verenigingsgebouw "De Parade"
Van der Weijdenlaan 2a
2211 JK Noordwijkerhout