Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws rondom Jeanne d'Arc Muziekvereniging.

In memoriam: John Bijlemeer

Afgelopen donderdag bereikte ons het trieste bericht dat John Bijlemeer op 22 september jl. op 66-jarige leeftijd is overleden.

John is ruim 50 jaar lid geweest bij de Sjaan (1964-2015).
Aanvankelijk is hij begonnen als slagwerker op de kleine trom, enkele jaren later heeft hij de overstap gemaakt naar de trombone tot het moment dat hij zijn geliefde instrument vanwege gezondheidsredenen niet meer kon bespelen. 

De gezondheid van John was al een aantal jaren achteruit gegaan en de laatste jaren verbleef hij in de Bernardus in Sassenheim.
De laatste tijd is zijn gezondheid sterk achteruit gegaan en helaas is hij ons donderdag komen te ontvallen.

Naast de Sjaan is John ook nog actief geweest bij blaaskapel de Zandhazen en blaaskapel de Koetillers (1976-2013), waar hij naast zijn muzikale inbreng ook jarenlang de zakelijke belangen heeft behartigd. 

Met het overlijden van John heeft de vereniging een zeer gewaardeerd oud-lid verloren.

Wij wensen Carla, de kinderen, kleinkinderen en de overige familie heel veel sterkte om dit grote verlies te dragen.

Muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc"

In memoriam: Krijn de Bruin

 

Afgelopen zondag ontvangen wij het droevige bericht dat Krijn de Bruin op 18 september 2022 is overleden. De gezondheid van Krijn was al een aantal jaren achteruit gegaan en de laatste jaren verblijf hij in Groot Hoogwaak in Noordwijk. De laatste tijd is zijn gezondheid sterk achteruit gegaan en helaas is hij ons zondag ontvallen. 
 
Naast zijn functie als slagwerkinstructeur is hij ook vele jaren verantwoordelijk geweest voor de opleiding van slagwerkers. Door de jaren als docent voor de vereniging zelf (naast de hafa muziekschool), maar vanaf 2009 als docent voor alle slagwerk leerlingen van de vereniging. Begin 2018 is Krijn gestopt als docent bij de vereniging.
 
Ook is Krijn, naast instructeur van de slagwerkgroep en docent van de leerlingen, vanaf 2012 betrokken geweest bij de oprichting van het jeugdkorps/jeugdorkest. Hij was instructeur van de
jeugdslagwerkgroep t/m 2016.
 
Niet alleen was Krijn een zeer betrokken instructeur/docent, maar ook echt een verenigingsmens die van gezelligheid en plezier hield. Bij vele activiteiten was hij aanwezig en betrokken, ook al hoefde hij daar als instructeur/docent niet bij te zijn. Deze betrokkenheid en zijn uitgebreide staat van dienst heeft de vereniging in 2011 dan ook doen besluiten om Krijn te benoemen tot erelid.
 
Krijn was naast zijn betrokkenheid bij de Sjaan ook betrokken bij veel andere slagwerkgroepen in de regio. Hij is op 6-jarige leeftijd als slagwerker begonnen bij de Echo der Duinen in Noordwijk. Hier heeft hij zijn opleiding doorlopen en jaren muzikant geweest. In dienst bij Defensie was Krijn ook actief als muzikant en na zijn diensttijd heeft hij al snel het vak van docent/instructeur opgepakt. Naast de Sjaan is hij dan ook actief geweest bij De Echo der Duinen, Fanfarekorps Excelsior, Harmoniekapel Crescendo Noordwijk en Muziekvereniging De Harpe Davids.
 
Met het overlijden van Krijn heeft de vereniging een zeer gewaardeerd erelid verloren en heeft de Bollenstreek een passievolle inspirator voor meerdere slagwerkgroepen en verenigingen verloren.
 
Wij wensen Atie, de kinderen, kleinkinderen en de overige familie heel veel sterkte om dit grote verlies te dragen..
 
Muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc"

Aanmelden reünie 8 oktober 2022

 

Op 8 oktober van 16:00u – 21:00u willen we graag onze uitgestelde reünie vieren.
Dat we inmiddels de 100 jaar al zijn gepasseerd mag wat ons betreft de pret niet drukken.
Wij zouden het enorm leuk vinden om deze herinneringen gezamenlijk op te halen met de mensen die deel zijn (geweest) van onze vereniging. Daarom zijn we hard op zoek naar oud-leden, vrijwilligers, dirigenten en instructeurs.

Het is natuurlijk erg leuk als je nog oud-leden, vrijwilligers, dirigenten en/of instructeurs kent. Nodig die dan ook gerust uit.
Hoe leuk zou het zijn om nou net die ene persoon tegen te komen die in 1985 naast je zat bij de harmonie, met wie je in de jaren 90 oud papier hebt opgehaald of met wie je in 2013 een gouden medaille op het WMC hebt gewonnen?

In verband met catering en de indeling van de zaal willen we graag weten op hoeveel mensen we moeten rekenen. Daarom is het verzoek ook aan de leden om jezelf op te geven.
Doe dit uiterlijk 23 september a.s. middels een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit geldt ook voor degenen die zich eerder hadden opgegeven.

Dus schrijf 8 oktober in je agenda, meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ga op zoek naar oud-leden!

Seizoensafsluiting 02-07-2022

Mooie resultaten voor onze jeugdleden!
 
Bij de muziek hebben Lotte Zwaan (l) en Suse van Grieken (r) hun diploma behaald.
De geslaagden werden op de seizoenssluiting door het bestuur verrast met een cadeaubon van Music All In en een mooie zonnebloem!
 
 
Ook de twirlsters wisten opnieuw zeur mooie resultaten te boeken.
Na een succesvol NK wist de B groep (foto links) zich opnieuw te plaatsen voor het NK.
Ook de C groep (foto rechts) wisten zich voor het eerst met hun nieuwe show direct te plaatsen voor het NK.

                                                                                                        

 

En dan zit het seizoen er bijna op. Bijna, want er staat nog één optreden van Coverorkest Jeanne op de agenda. 

Dinsdagavond 12 juli 2022 om 20:15 uur zal de 100ste Kaagweek officieel worden geopend door de Burgemeester van Teylingen Carla Breuer op de Kaagsociëteit. Aansluitend zullen er regionale-sprint-roei-kampioenschappen voor de deur worden gehouden. Het roeispektakel is een aanrader om naar te komen kijken en het geheel zal muzikaal omlijst worden vanaf 20:30 uur.   

Van 21:00 -22:00 uur speelt  Coverorkest Jeanne bij de Kaagsociëteit.

Noordwijkerhout Live 02-07-2022

Zaterdag 2 juli jl. stond het centrum van Noordwijkerhout bol van muzikale gezelligheid. Vanaf de terrassen rondom de Witte Kerk kon men genieten van de wisselende optredens van het Leerlingenorkest, Marchingband, Majorettes en Harmonie. 

 

Foto's: Flashlight Fotografie