Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws rondom Jeanne d'Arc Muziekvereniging.

OverHoop: Mogen wij u voorstellen? Regisseur Niek Molkenboer

Op 13, 14 en 20 December voeren muziekvereniging “St Jeanne d’Arc”, koor Elan, toneelvereniging Louis Bouwmeester en solisten Maurits Draijer en Lene Groothuis (zang) het muzikale Kerstverhaal OverHoop uit. Het verhaal is gebaseerd op het klasieke Kerstverhaal ‘Vadertje Panov’ van Tolstoj en is voor de gelegenheid door scriptschrijver Tineke van Zalinge en regisseur Niek Molkenboer in een eigentijds jasje gegoten. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Peter Habraken. De organisatie van het evenement is in handen van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc”.

Het verhaal gaat over Maarten die een noodlijdende schoenenwinkel runt. Op kerstavond is de situatie verre van rooskleurig. Maartens vrouw heeft hem verlaten en de winkel verkeert op de rand van het faillissement. Totdat Martha, een verwaarloosde vrouw, de winkel binnenkomt. Dan krijgt het leven van Maarten plotseling een andere wending……..

De komende weken worden de diverse deelnemers via de pers aan u voorgesteld. Deze week is het de beurt aan regisseur Niek Molkenboer. Nieks motto is “Theater maken of spelen is mijn leven”. Niek heeft de theateropleiding aan het toenmalige Zuid Hollands Centrum voor het Amateurtoneel gevolgd. Deze opleiding was er op gericht om diverse soorten van podiumkunst uitgevoerd door amateurs in Zuid Holland te ondersteunen. Vanuit die opleiding heeft Niek dan ook cursussen gegeven in elementair toneel, zelf de regie uitgevoerd van diverse toneelstukken en andere regisseurs begeleid in hun rol. Ook heeft Niek jarenlang met zelfgemaakte voorstellingen als acteur door Nederland getoerd met een kindertheatergroep.

Sinds 1988 is Niek vast verbonden aan de toneelgroep “Louis Bouwmeester” uit Noordwijk. Met dit gezelschap heeft hij de afgelopen jaren vele voorstellingen geproduceerd van diverse klassieke en moderne schrijvers, variërend van Shakespeare tot Alex van Warmerdam. Het hart van Niek gaat vooral sneller kloppen van het spelen op locatie en om samen met de groep tot een goede locatie te komen waar het stuk het beste tot zijn recht en fantasie komt. Bovendien prijst Niek zichzelf nog steeds gelukkig dat hij mensen kan en mag begeleiden en mag helpen om zichzelf steeds verder te ontwikkelen in alle facetten van de toneelkunst. En uiteraard is Niek bijzonder trots dat zijn nieuwste productie OverHoop in december in première zal gaan.

Momenteel werken koor, orkest, toneelvereniging en solisten hard aan de voorbereidingen. Daarnaast zijn vrijwilligers bezig met de organisatie van het evenement, zoals het verzorgen van de decors, het plannen van de repetities, het inrichten van de zalen en het starten van de kaartverkoop. Naar verwachting zullen begin november de kaarten in de verkoop gaan. Houdt u daarom de pers en de social media in de gaten. De uitvoeringen staan gepland op 13 december in de Maria ter Zee kerk in Noordwijk, op 14 december in De Schelft in Noordwijkerhout en op 20 december in De Duinpan in De Zilk. De voorstelling is mede tot stand gekomen door subsidie van de gemeente Noordwijk vanuit het initiatief ‘Cultuur verbindt’. Dit initiatief is bedoeld om de drie dorpskernen (Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk) van de nieuwe fusiegemeente Noordijk op cultureel gebied te laten samenwerken.

 

Nieuwe dirigent Harmonie

Na de zomervakantie staat de harmonie van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” onder leiding van een nieuwe dirigent. In een selectieprocedure is Peter Habraken als meest geschikte kandidaat overgebleven en in september gestart als nieuwe muzikaal leider.

Na zijn studie gymnasium besloot Peter aanvankelijk om met de studie werktuigbouwkunde te beginnen aan de universiteit van Twente. Echter, reeds na vier weken besloot hij het roer om te gooien en verder te gaan in de muziek. Op het conservatorium in Enschede behaalde hij diploma’s voor uitvoerend musicus (klarinet) en harmonie- en fanfaredirectie. Later werd daar nog een studie en diploma jazzklarinet aan het conservatorium van Den Haag aan toegevoegd.

Na 8 jaar als klarinettist verbonden te zijn geweest als aan de Marinierskapel besloot Peter om als zelfstandig musicus verder te gaan. Hij nam ontslag bij de Marinierskapel en sindsdien volgt hij als zelfstandig componist, dirigent, klarinettist en saxofonist zijn eigen artistieke hart. Als dirigent kiest Peter er voor om met een zo divers mogelijk aanbod aan ensembles te werken. Zo dirigeert hij een klassiek koor, een bigband, een traditionele harmonie en sinds kort dus ook de harmonie van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc”, die zich meer toespitst op de lichte muziek en de popmuziek. Ook als componist en arrangeur probeert Peter de diversiteit van de verschillende muziekstijlen in zijn composities en arrangementen te verwerken.

Als dirigent van de harmonie muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” is Peter voor het eerst te zien tijdens de uitvoeringen van OverHoop, een muzikaal Kerstverhaal. De uitvoeringen hiervan zijn op 13 december (Maria ter Zeekerk in Noordwijk), 14 december (De Schelft in Noordwijkerhout) en 20 december (De Duinpan in De Zilk). Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” werkt voor deze uitvoeringen samen met toneelvereniging Louis Bouwmeester uit Noordwijk, het koor Elan uit de Zilk en solisten Maurits Draijer en Lene Groothuis. OverHoop is gebaseerd op het kerstverhaal ‘Vadertje Panov’ van Tolstoj. Het verhaal is door scriptschrijver Tineke van Zalinge en regisseur Niek Molkenboer in een eigentijds jasje gestoken dat door koor, orkest, solisten en toneel aan het publiek gepresenteerd zal worden. Informatie hierover volgt later via de pers en social media. Peter Habraken heeft dus als muzikaal eindverantwoordelijke direct een uitdagende klus gekregen.

Open dag Opleidingen & Majorettes 22 september 2019

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek laten we heel Nederland zien dat iedereen kan genieten van sport en Cultuur en beweging. Want sport en cultuur verbindt en levert mooie vriendschappen op. Kortom: ‘samenspel doet iets met je’. Dat is dan ook het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek dit jaar!

Wil jij een keer op een saxofoon blazen, roffelen op een drumstel of een van de vele andere muziekinstrumenten uitproberen? Kom dan naar de Open Dag van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc op zondag 22 September van 11.00 tot 15.00 uur in ons Verenigingsgebouw de Parade aan de Van der weijdenlaan 2a in Noordwijkerhout (naast scouting bronsgeest). Een dag waarop genoeg te beleven is! 

Presentaties en informatie

Kom alles te weten over onze vereniging; van proeflessen, muziekles, Het opleidingstraject Sjaan Kids, spelen in een orkest, Majorette en Twirl tot de diverse jeugdactiviteiten zoals het jeugdkamp! Doe onze speurtocht of kleurwedstrijd en win mooie cadeaubonnen van Suzanne’s feestshop !

Muzikale demonstraties  

Luister en kijk naar onze (jonge) topmuzikanten en mooie shows van onze majorette van 11.00 tot 15.00 uur en ervaar het plezier van muziek maken

Kortom, er is genoeg te doen en te beleven,

Zondag 22 September van 11.00 – 15.00 uur, De Parade Noordwijkerhout