Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws rondom Jeanne d'Arc Muziekvereniging.

OverHOOP - KAARTVERKOOP

Op 13, 14 en 20 December presenteert muziekvereniging “St Jeanne d’Arc” in samenwerking met koor Elan, Toneelvereniging Louis Bouwmeester en solisten Maurits Draijer en Lene Groothuis (zang) het muzikale Kerstverhaal OverHOOP.

De online kaartverkoop is enkele weken geleden gestart en zijn te bestellen via www.stjeannedarc.nl/kaartverkoop. Sinds deze week zijn de kaarten voor de optredens in Noordwijkerhout en De Zilk ook bij diverse verkooppunten beschikbaar. Kaarten voor de voorstelling in Noordwijkerhout op 14 december zijn verkrijgbaar bij de VVV in Noordwijkerhout en de kaarten voor de voorstelling in De Zilk op 20 december zijn verkrijgbaar bij De Duinpan en bakkerij Pompe.

De entreeprijs is €10,-. Donateurs en Sponsors van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc kunnen 2 gratis kaarten krijgen voor de voorstelling op zaterdag 14 december in de Schelft in Noordwijkerhout, hiervoor dient u een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OverHOOP is gebaseerd op het klasieke Kerstverhaal ‘Vadertje Panov’ van Tolstoj en is voor de gelegenheid door regisseur Niek Molkenboer in een eigentijds jasje gegoten. De organisatie van het evenement is in handen van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc”. Het project is een samenwerking van artistieke verenigingen uit de drie dorpskernen die sinds 1 januari van dit jaar samengaan onder de gezamenlijke vlag van gemeente Noordwijk. Zo wordt het geheel muzikaal ondersteund door muziekvereniging St. Jeanne d’Arc uit Noordwijkerhout en Popkoor Bloem uit De Zilk. Het toneel wordt uitgevoerd door de acteurs van de Noordwijkse toneelvereniging Louis Bouwmeester. Lene Groothuis en Maurits Draijer treden op als solisten (zang). Het geheel staat onder muzikale leiding van dirigent Peter Habraken van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc.

Het verhaal OverHOOP gaat over Maarten die een noodlijdende schoenenwinkel runt. Op kerstavond is de situatie verre van rooskleurig. Maartens vrouw heeft hem verlaten en de winkel verkeert op de rand van het faillissement. Totdat Martha, een verwaarloosde vrouw, de winkel binnenkomt. Dan krijgt het leven van Maarten plotseling een andere wending. In een prachtig samenspel tussen koor, orkest, toneel en solisten krijgt het publiek een verrassende voorstelling voorgeschoteld waarin humor en ontroering elkaar afwisselen. De opzet is in de vorm van een passiespel waarbij bekende popnummers in de verhaallijn worden opgenomen en waar ook ruimte is voor het publiek om mee te zingen.

Momenteel werken koor, orkest, toneelvereniging en solisten hard aan de voorbereidingen. Daarnaast zijn vrijwilligers bezig met de organisatie van het evenement, zoals het verzorgen van de decors, het plannen van de repetities, het inrichten van de zalen en het starten van de kaartverkoop. De voorstelling is mede tot stand gekomen door subsidie van de gemeente Noordwijk vanuit het initiatief ‘Cultuur verbindt’. Dit initiatief is bedoeld om de drie dorpskernen (Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk) van de nieuwe fusiegemeente Noordijk op cultureel gebied te laten samenwerken.

 

OverHOOP: Mogen wij u voorstellen? Lene Groothuis en Maurits Draijer

Op 13, 14 en 20 December voeren muziekvereniging “St Jeanne d’Arc”, koor Elan, Toneelvereniging Louis Bouwmeester en solisten Maurits Draijer en Lene Groothuis (zang) het muzikale Kerstverhaal OverHOOP uit. Het verhaal is gebaseerd op het klasieke Kerstverhaal ‘Vadertje Panov’ van Tolstoj en is voor de gelegenheid door regisseur Niek Molkenboer in een eigentijds jasje gegoten. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Peter Habraken. De organisatie van het evenement is in handen van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc”. Kaarten zijn voor €10,- in de verkoop en te bestellen via www.stjeannedarc.nl/kaartverkoop. Donateurs en Sponsors van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc kunnen 2 gratis kaarten krijgen voor de voorstelling op zaterdag 14 december in de Schelft in Noordwijkerhout, hiervoor dient u een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het verhaal gaat over Maarten die een noodlijdende schoenenwinkel runt. Op kerstavond is de situatie verre van rooskleurig. Maartens vrouw heeft hem verlaten en de winkel verkeert op de rand van het faillissement. Totdat Martha, een verwaarloosde vrouw, de winkel binnenkomt. Dan krijgt het leven van Maarten plotseling een andere wending……..

De komende weken worden de diverse deelnemers via de pers aan u voorgesteld. Deze week is het de beurt aan de solisten Lene Groothuis en Maurits Draijer. Lene Groothuis is geboren en getogen in Noordwijkerhout. Haar muzikale zangtalent viel al snel op tijdens haar middelbare schoolstudie op het Leeuwenhorst. Ze deed daar eindexamen in het vak muziek en heeft via de open podia haar eerste podiumervaring opgedaan. Ook heeft ze veel geleerd van Kleijnkoor, waar ze zowel in koorstukken heeft gezongen als ook solo’s heeft uitgevoerd. Het was dan ook geen verrassing dat Lene na het behalen van haar middelbare schooldiploma door ging stromen in de muziek. Momenteel is zij tweedejaars studente aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij de opleiding tot muziekdocent volgt. Zij heeft daarbij uiteraard zang gekozen als hoofdvak.

Ook Maurits Draijer volgde de studie tot muziekdocent met hoofdvak zang. Tijdens zijn studie behaalde hij ook nog een minor in de Jazz zang. U kunt tijdens de uitvoeringen van OverHOOP horen dat dat goed van pas komt. Na zijn studie was Maurits solist in diverse opera’s, oratoriums en muziektheatervoorstellingen. Al tijdens zijn studie bleek dat Maurits last had van een asymmetrische stemsluiting, waardoor zijn solocarrière eindige in 2011. De verbazing van de specialisten bleek groot toen Maurits toch in staat bleek te zijn om het probleem op te lossen. Sindsdien heeft Maurits er een carrière bijgekregen. Samen met KNO-artsen en logopedisten werkt hij aan het herstel van mensen met zang- en stemproblemen. Zijn opgedane kennis van lichaamsreflexen, spiergedrag en stemfuncties zet hij in om een eigen lesmethode te ontwikkelen waarmee hij momenteel professionele zangers en sprekers begeleidt. Ook is hij met enige regelmaat verbonden aan professionele koren en opleidingen als coach en docent.

Momenteel werken koor, orkest, toneelvereniging en solisten hard aan de voorbereidingen. Daarnaast zijn vrijwilligers bezig met de organisatie van het evenement, zoals het verzorgen van de decors, het plannen van de repetities, het inrichten van de zalen en het starten van de kaartverkoop.

Inmiddels zijn de kaarten voor de voorstellingen in de verkoop. Er zijn drie uitvoeringen, op 13 december in de Maria ter Zee kerk in Noordwijk, op 14 december in De Schelft in Noordwijkerhout en op 20 december in De Duinpan in De Zilk. De voorstelling is mede tot stand gekomen door subsidie van de gemeente Noordwijk vanuit het initiatief ‘Cultuur verbindt’. Dit initiatief is bedoeld om de drie dorpskernen (Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk) van de nieuwe fusiegemeente Noordijk op cultureel gebied te laten samenwerken.

 

       

OverHOOP: Mogen wij u voorstellen? Koor Elan

Op 13, 14 en 20 December voeren muziekvereniging “St Jeanne d’Arc”, koor Elan, toneelgroep Louis Bouwmeester en solisten Maurits Draijer en Lene Groothuis (zang) het muzikale Kerstverhaal OverHOOP uit.

Het verhaal is gebaseerd op het klasieke Kerstverhaal ‘Vadertje Panov’ van Tolstoj en is voor de gelegenheid door regisseur Niek Molkenboer in een eigentijds jasje gegoten. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Peter Habraken.
De organisatie van het evenement is in handen van Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc”.

Kaartverkoop
Kaarten zijn voor €10,- in de verkoop en te bestellen via www.stjeannedarc.nl/kaartverkoop.
Donateurs en Sponsors van Muziekvereniging "St. Jeanne d’Arc" kunnen 2 gratis kaarten krijgen voor de voorstelling op zaterdag 14 december in de Schelft in Noordwijkerhout, hiervoor kunt u een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het verhaal
Het verhaal gaat over Maarten die een noodlijdende schoenenwinkel runt. Op kerstavond is de situatie verre van rooskleurig. Maartens vrouw heeft hem verlaten en de winkel verkeert op de rand van het faillissement. Totdat Martha, een verwaarloosde vrouw, de winkel binnenkomt. Dan krijgt het leven van Maarten plotseling een andere wending……..

Mogen wij u voorstellen? Koor Elan
De komende weken worden de diverse deelnemers via de pers aan u voorgesteld. Deze week is het de beurt aan koor Elan. Koor Elan is opgericht in de zomer van 2008 en staat momenteel onder leiding van dirigent Maurits Draijer. Het koor streeft naar een hoge kwaliteit, maar belangrijker nog is het plezier in het zingen. Onder leiding van Maurits Draijer wordt dan ook enthousiast en vakkundig gewerkt en stemtechniek. De resultaten die daarmee bereikt worden zorgen op hun beurt weer voor meer plezier. Het motto van het koor is daarom niet voor niets ‘plezier in kwaliteit’.

Iedere woensdag repeteert het koor in De Duinpan in De Zilk. Het koor heeft zich gespecialiseerd in het pop- en musicalrepertoire, vandaar dat de match met muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” voor de uitvoeringen van OverHOOP gemakkelijk gemaakt kon worden. Het verhaal van OverHOOP wordt namelijk afgewisseld met eigentijdse popmuziek waardoor er een theatervoorstelling ontstaat die je het beste kunt vergelijken met het jaarlijkse Passiespel waar verhaal en muziek elkaar aanvullen tot een prachtige voorstelling.

Momenteel werken koor, orkest, toneelgroep en solisten hard aan de voorbereidingen. Daarnaast zijn vrijwilligers bezig met de organisatie van het evenement, zoals het verzorgen van de decors, het plannen van de repetities, het inrichten van de zalen en het starten van de kaartverkoop.

Bent u benieuwd naar de rest van het verhaal? Kom naar één van onze voorstellingen!

Locaties
-  vrijdag 13 december in de Maria ter Zee kerk te Noordwijk,
-  zaterdag 14 december in De Schelft te Noordwijkerhout,
-  vrijdag 20 december in De Duinpan te De Zilk.

Tijden
Alle voorstellingen beginnen om 20:00 uur. Zaal open om 19:30 uur.

OverHoop: Mogen wij u voorstellen? Toneelgroep Louis Bouwmeester

Op 13, 14 en 20 December voeren Muziekvereniging “St Jeanne d’Arc”, koor Elan, Toneelgroep Louis Bouwmeester en solisten Maurits Draijer en Lene Groothuis (zang) het muzikale Kerstverhaal OverHoop uit. Het verhaal is gebaseerd op het klasieke Kerstverhaal “Vadertje Panov” van Tolstoj en is voor de gelegenheid door regisseur Niek Molkenboer in een eigentijds jasje gegoten. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Peter Habraken. De organisatie van het evenement is in handen van Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc”.

Toneelgroep Louis Bouwmeester
De komende weken worden de diverse deelnemers aan u voorgesteld. Deze week is het de beurt aan Toneelgroep Louis Bouwmeester. Dit toneelgezelschap is opgericht in 1945 en brengt sindsdien jaarlijks minimaal één stuk op de planken. De vaste repetitiebasis is “Theater de Muze”, daar worden dan ook de meeste voorstellingen opgevoerd. Maar ook worden er regelmatig locatie voorstellingen gespeeld op unieke locaties zoals het buitenterrein van het Bollenbad, de Berghstichting en in een bollenschuur.

De leeftijd van de spelers is vanaf twintig tot in de zestig jaar oud. 15 enthousiaste en fanatieke spelende leden, zetten zich tot het uiterste in om het beste resultaat te behalen. Bij de repertoirekeuze is daarom geen uitdaging te groot voor het gezelschap. Daarbij wordt niet altijd voor de makkelijkste stukken gekozen. Ondanks het feit dat het gezelschap uit allemaal amateurs bestaat, wil het gezelschap kwalitatief goed theater bieden en de lat steeds een stukje hoger leggen!

Al sinds 1988 is de vaste regisseur Niek Molkenboer en, zeker rond de uitvoeringen, kan Toneelgroep Louis Bouwmeester rekenen op vrijwilligers die achter de schermen veel hand- en spandiensten verlenen. Spelers, regisseur en vrijwilligers streven er iedere voorstelling naar door gezamenlijke inspanningen, weer wat moois op de planken te brengen.

Het verhaal; OverHoop
Het verhaal gaat over Maarten die een noodlijdende speelgoedwinkel runt. Op kerstavond is de situatie verre van rooskleurig. Maartens vrouw heeft hem verlaten en de winkel verkeert op de rand van het faillissement. Totdat Martha, een verwaarloosde vrouw, de winkel binnenkomt. Dan krijgt het leven van Maarten plotseling een andere wending…

Bent u benieuwd naar de rest van het verhaal? Kom dan naar één van onze voorstellingen!

Locaties
-           vrijdag 13 december in de Maria ter Zee kerk te Noordwijk,
-           zaterdag 14 december in De Schelft te Noordwijkerhout,
-           vrijdag 20 december in De Duinpan te De Zilk.
Alle voorstellingen beginnen om 20:00 uur. Zaal open 19:30 uur.

Kaartverkoop
Kaarten á € 10 zijn te koop via: www.stjeannedarc.nl/kaartverkoop.

Donateurs en sponsors van Muziekvereniging "St. Jeanne d’Arc" kunnen 2 gratis kaarten krijgen voor de voorstelling van zaterdag 14 december in De Schelft te Noordwijkerhout.
Kaarten kunnen aangevraagd worden door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..