Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws rondom Jeanne d'Arc Muziekvereniging.

Kaartverkoop "Vrienden van de Sjaan Live"

Op zaterdag 18 mei, 21:00 uur verzorgt Coverorkest Jeanne van “St. Jeanne d’Arc” in samenwerking met vijf zangers en zangeressen en met café van der Geest een spetterende muzikale avond. De plaats van acte is Café van der Geest (Zeestraat 7A in Noordwijkerhout) dat zoals altijd garant staat voor een gezellige, knusse sfeer. Tijdens de “Vrienden van de Sjaan Live” zal het publiek getrakteerd worden door diverse popnummers. Onvervalste klassiekers zoals “It’s raining men worden afgewisseld met gezellige meezingers zoals nummers van Sweet Caroline van Neil Diamond. In een ongedwongen sfeer kan het publiek meezingen, dansen en genieten van een hapje en een drankje. En uiteraard blijft na afloop het café nog tot de late uurtjes open om gezellig na te praten.

Kaarten zijn online te bestellen via www.noordwijkticket.nl. De kosten zijn €5,- plus €0,60 transactiekosten. Kaarten zijn ook te verkrijgen bij de VVV Noordwijkerhout, Boekhandel van der Meer in Noordwijk en theater De Muze in Noordwijk.

De muzikanten gaan de komende weken hard aan de slag om een onvergetelijke muzikale avond neer te zetten en hopen op een groot en enthousiast publiek. De komende weken kunt u via de pers en social media regelmatig updates en meer informatie omtrent het programma verwachten.

Vacature hout-docent

Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” heeft per 1 april 2019 een vacature voor een hout-docent.

Onze vereniging

St. Jeanne d’Arc is een in 1921 opgerichte muziekvereniging in Noordwijkerhout. De vereniging bestaat uit zo’n 170 leden welke spelen in diverse geledingen waaronder een Harmonie, Marchingband, Slagwerkgroep, Vrijetijdsorkest, Leerlingenorkest en Majorettes. Hiernaast heeft de vereniging sinds september 2009 een eigen opleidingsprogramma. Onze opleiding telt op dit moment ±50 leerlingen op koper, hout en slaginstrumenten. Binnen onze opleiding wordt er gestreefd een leerling kwalitatief sterk en muzikaal breed op te leiden. Omdat samenspelen één van de belangrijkste aspecten is binnen een muziekvereniging, spelen leerlingen vanaf het begin van de opleiding al op verschillende niveaus samen. In het opleidingstraject spelen leerlingen in een Startersorkest (leerlingen met 1 jaar les) en een Leerlingenorkest (vanaf het A-examen). De leerlingen bij onze vereniging worden getoetst door deelname aan de bondsexamens.

Functieomschrijving

Wij zijn opzoek naar een hout-docent, die affiniteit heeft met het opleiden van leerlingen op saxofoon en klarinet. Onze opleiding bestaat momenteel uit 7 klarinet en 5 saxofoon die individuele lessen volgen. Deze lessen worden op woensdag- en donderdagmiddag gegeven in ons verenigingsgebouw "De Parade". Als docent draag je de verantwoordelijkheid voor de inhoud van de lessen en de organisatie hieromheen. Leerlingen worden binnen onze opleiding opgeleid om door te stromen naar onze Marchingband en onze Harmonie.

Functie eisen

Wij zijn op zoek naar een hout-docent die:

·         (bijna)In het bezit is van een conservatoriumdiploma  of daarmee vergelijkbare opleiding;

·         beschikt over de competenties om zowel saxofoon- als klarinetleerlingen op te leiden;

·         pedagogisch sterk onderlegd is, vooral in de omgang met kinderen;

·         beschikt over goede didactische vaardigheden;

·         enthousiast, inventief, creatief en inspirerend is om muzikaal het maximale uit de leerling te halen;

·         HaFaBra-ervaring heeft;

·         de balans tussen ambities en gezelligheid weet te vinden passend bij het verenigingsleven.

Ervaring hebben met het raamwerkplan van de LKCA is een pré;

Wat bieden wij?

Deelname in het instructie/docenten team van een bruisende en ambitieuze vereniging. Honorarium zal in overleg worden vastgesteld.

Belangstelling?

Voor inhoudelijke vragen over de vacature en de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Erik Duivenvoorde, tel 06-50247395.

Uw sollicitatie met motivatie en CV ontvangen wij graag per mail op e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leerlingen laten zich van hun beste kant zien

Op zondag 24 maart heeft muziekvereniging St. Jeanne d’Arc haar jaarlijkse voorspeelochtend voor de leerlingen georganiseerd. Het opleidingsinstituut is sinds 2009 in eigen beheer van de vereniging en telt inmiddels ruim 40 leerlingen. Het is dan ook niet meer dan terecht dat de vereniging met recht trots is op de omvang en de kwaliteit van de opleidingen. De leerlingen hebben de weken voorafgaand aan de voorspeelochtend hard gewerkt aan hun optreden. Het was mooi om te zien hoe sommige leerlingen met een lichte spanning het podium betraden, waar anderen onbevangen voor het publiek stonden. Sommige leerlingen hebben pas 7 maanden les, anderen al enkele jaren. Een ding hadden ze wel gemeen: ze brachten het er allemaal prima van af en ze mochten allemaal hun zeer verdiende deel van het applaus in ontvangst nemen.

Het publiek kon tijdens de voorspeelochtend genieten van een heel uiteenlopend scala aan muzikale ensembles. Zo stonden de jeugdslagwerkgroep, het leerlingenorkest en het startersorkest geprogrammeerd. Deze ensembles repeteren wekelijks samen en zijn dan ook uitstekend op elkaar ingespeeld. Maar er waren ook verschillende verrassende optredens van een aantal gelegenheidsensembles. Zo deden de trompetsectie en de baritonsectie van het Harmonie orkest ook mee.

Een bijzonder moment in het programma was de diploma-uitreiking aan diverse leerlingen die recentelijk examen hebben gedaan. De vereniging hecht veel waarde aan de kwaliteit van de opleiding en om die kwaliteit te borgen wordt regelmatig deelgenomen aan door de landelijke bond gecoördineerde examens. De diploma’s werden deze keer uitgereikt door niemand minder dan Wethouder Sjaak vd Berg.

     

Ouder/Kind Ochtend

Zéér geslaagde Ouder/Kind ochtend. De leerlingen en ouders met ervaring hebben onder leiding van hun dirigent Jurgen 2 muziekstukken ingestudeerd. Vervangend instructeur Joep nam de overige ouders onder zijn hoede en leerde hen de kleine kneepjes van het muziek maken. Na een uurtje oefenen was het tijd voor het samenspel. 

Nieuwjaarsconcert Vrijetijdsorkest van hoog niveau

Op zondag 20 januari 2019 heeft het Vrijetijdsorkest van Muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc" een gevarieerd concert gegeven in "De Parade". Het publiek genoot zichtbaar en hoorbaar van het zeer afwisselende programma. 

Het orkest, onder leiding van Dominic Sierat, speelde werken van de nog levende Nederlandse componist Jacob de Haan. Maar natuurlijk ontbrak Wiener Blut van Johann Strauss niet op het programma. Dit keer werd het orkest afgewisseld door het saxofoon ensemble "Les Saxes de Cécile" uit Bocholz (Limburg). Dit ensemble staat onder leiding van Sjef Weijers, 12,5 jaar geleden de eerste dirigent van het Vrijetijdsorkest. Het saxofoon ensemble speelde de sterren van de hemel en bracht het publiek met o.a. een mooie vertolking van de Pizzicato Polka van Johann Strauss in vervoering. 

Het concert werd gezamenlijk afgesloten met de welbekende Radetzky mars. Na het concert werd een aantal jubilarissen van het orkest in de bloementjes gezet. De dirigent van het eerste uur, Sjef Weijers, vond het een eer om de bijbehorende oorkonden aan "zijn" leden ui te reiken.

Het enthousiaste en ambiteuze Vrijetijdsorkest van "St. Jeanne d'Arc" kan zeker nog aanvulling gebruiken. We missen nog slagwerkers en koperblazers. Maar natuurlijk zijn bespelers van andere instrumenten ook van harte welkom. Mocht u als muzikant geïntresseerd zijn in dit "Vrijetijdsorkest" kom dan een keer op maandagmiddag tussen 14:30  en 16:30 uur geheel vrijblijvend binnenlopen bij de wekelijkse repetitie in "De Parade",  aan de Van der Weijdenlaan 2a te Noordwijkerhout.