Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws rondom Jeanne d'Arc Muziekvereniging.

Ouder/Kind Ochtend

Zéér geslaagde Ouder/Kind ochtend. De leerlingen en ouders met ervaring hebben onder leiding van hun dirigent Jurgen 2 muziekstukken ingestudeerd. Vervangend instructeur Joep nam de overige ouders onder zijn hoede en leerde hen de kleine kneepjes van het muziek maken. Na een uurtje oefenen was het tijd voor het samenspel. 

Nieuwjaarsconcert Vrijetijdsorkest van hoog niveau

Op zondag 20 januari 2019 heeft het Vrijetijdsorkest van Muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc" een gevarieerd concert gegeven in "De Parade". Het publiek genoot zichtbaar en hoorbaar van het zeer afwisselende programma. 

Het orkest, onder leiding van Dominic Sierat, speelde werken van de nog levende Nederlandse componist Jacob de Haan. Maar natuurlijk ontbrak Wiener Blut van Johann Strauss niet op het programma. Dit keer werd het orkest afgewisseld door het saxofoon ensemble "Les Saxes de Cécile" uit Bocholz (Limburg). Dit ensemble staat onder leiding van Sjef Weijers, 12,5 jaar geleden de eerste dirigent van het Vrijetijdsorkest. Het saxofoon ensemble speelde de sterren van de hemel en bracht het publiek met o.a. een mooie vertolking van de Pizzicato Polka van Johann Strauss in vervoering. 

Het concert werd gezamenlijk afgesloten met de welbekende Radetzky mars. Na het concert werd een aantal jubilarissen van het orkest in de bloementjes gezet. De dirigent van het eerste uur, Sjef Weijers, vond het een eer om de bijbehorende oorkonden aan "zijn" leden ui te reiken.

Het enthousiaste en ambiteuze Vrijetijdsorkest van "St. Jeanne d'Arc" kan zeker nog aanvulling gebruiken. We missen nog slagwerkers en koperblazers. Maar natuurlijk zijn bespelers van andere instrumenten ook van harte welkom. Mocht u als muzikant geïntresseerd zijn in dit "Vrijetijdsorkest" kom dan een keer op maandagmiddag tussen 14:30  en 16:30 uur geheel vrijblijvend binnenlopen bij de wekelijkse repetitie in "De Parade",  aan de Van der Weijdenlaan 2a te Noordwijkerhout. 

 

5 vrijwilligers van het jaar 2018!

Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst op 4 januari jl. is het schoonmaakteam bestaande uit Magret Aanhane, Corrie de Bruin, Thea van Schooten en Ellen Voshart benoemd tot "Vrijwilligers van het jaar 2018". 

Allereerst verwelkomde voorzitter Dolf Hulspas de kersverse wethouder van de gemeente Noordwijk, Sjaak van den Berg. Voor zijn eerste externe optreden had Sjaak gekozen voor de nieuwjaarsbijeenkomst van de Sjaan en dat werd zeer op prijs gesteld.

Dolf Hulspas benadrukte vervolgens dat Muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc"kan steunen op de inzet van vele vrijwilligers. Elk jaar wordt uit deze vrijwilligers "De vrijwilliger van het jaar" gekozen. Dit keer viel de eretitel toe aan het schoonmaakteam van het verenigingsgebouw "De Parade". De Parade bestaat dit jaar 20 jaar. En al 20 jaar maken Magret, Corrie, Thea en Ellen het gebouw maandelijks spik en span schoon. Terecht zijn zij in de bloementjes gezet.

Vanwege het jubileum van de Parade heeft het bestuur besloten ook Henk de Bruin te benoemen tot "Vrijwilliger van het jaar".
Henk is als vereningsvoorzitter nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van "De Parade". En in de afgelopen 20 jaar heeft hij zich als voorzitter van de beheercommissie ingezet voor de Parade, het onderhoud, sleuteladres, verzorgen van de horeca voorzieningen en nog veel meer, teveel o, op te noemen. Henk heeft de eretitel "Vrijwilliger van het jaar" zeker verdiend.

Traditiegetrouw is ook aandacht besteed aan de jubilea. Dit keer zijn aan twee jubilarissen bloemen uitgereikt. Nico Zoet is 12,5 jaar lid van het Vrijetijdsorkest en Diana Gans, begonnen bij de pmpons, is in 12,5 jaar uitgegroeid tot de Leading Lady van de Slagwerkgroep. 


 

 

Feestelijke prijsuitreiking Meerlandenfonds in De Parade

Feestelijke prijsuitreiking Meerlandenfonds in De Parade.

Zo’n 140 vertegenwoordigers van verenigingen uit de regio waren op 13 december 2018 aanwezig in De Parade om een financiële bijdrage te ontvangen vanuit het Meerlandenfonds. De wethouders van 13 regiogemeenten mochten deze prijzen uitreiken.

Enige maanden geleden benaderden medewerkers van Meerlanden onze vereniging met de vraag of wij gastheer willen zijn voor deze prijsuitreiking. Wij hebben natuurlijk positief gereageerd op dit eervolle verzoek.

Na een aantal voorbereidende gesprekken hebben we met behulp van de medewerkers van Meerlanden en een aantal van onze eigen vrijwilligers de grote zaal ingericht als een soort van congres zaal. De ontmoetingsruimte was omgetoverd tot een sfeervol café in kerstsfeer.

Onder het genot van een hapje en een drankje konden de prijswinnaars en wethouders na afloop nog even napraten. Een optreden van ons Charles Dickens orkest maakte het geheel helemaal compleet.

Na afsluiting kregen we complimenten van de directeur van Meerlanden, tevens secretaris van het Meerlandenfonds, Zij was uitermate tevreden over de wijze waarop wij de zalen hadden ingericht en de catering hadden geregeld.

Ook onze eigen wethouder Martijn Bilars was er trots op dat De Sjaan dit had georganiseerd. Maar hij was ook verbaasd: “ Ik wist niet dat er zoveel mensen in De Parade konden”.

We kunnen terugkijken op een evenement dat met inzet van een aantal vrijwilligers en met de muzikale bijdrage van het Charles Dickens orkest, zeer is geslaagd.

Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” en het verenigingsgebouw De Parade staan nu ook in de regio op de kaart. En dat geldt ook voor het Charles ~Dickens orkest.