Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws rondom Jeanne d'Arc Muziekvereniging.

Reünie UITGESTELD

 

Naar aanleiding van de persconferentie van 12 november jl. hebben we helaas moeten besluiten om de reünie uit te stellen. 

Wij vinden dit ontzettend jammer. We hadden ons er enorm op verheugd om elkaar weer te kunnen spreken. Echter, wij vinden het als vereniging ook onze verantwoordelijkheid om in te staan voor de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers. Daarnaast maken de maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd het voor ons onmogelijk om de reünie te kunnen vieren op de manier zoals wij dat willen. 

Het is voor ons ook een enorme teleurstelling. Wij troosten ons met de gedachte dat u in groten getale hebben gereageerd op onze oproep. We hopen dat het enthousiasme om elkaar weer te ontmoeten de komende tijd levend blijft. 

We gaan op zoek naar een geschikte datum en zullen u daar uiteraard zo spoedig mogelijk over berichten. Natuurlijk hopen we ook dan weer op vele enthousiaste reacties. 

1e Prijs Leerlingenorkest op Sastival

Na een jaar van afwezigheid door Corona deed het Leerlingenorkest van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc onder leiding van Daphne Heins en Bas Geerlings op zaterdag 30 oktober jl. in Noordwijkerhout mee aan het SAStiVAL. Dat werd meteen een groot succes! Na een geweldig optreden en een spannende jurering wonnen zij de eerste prijs in categorie niveau 1/2 en werden zij winnaar van de dag!

Trots en blij namen de leerlingen en dirigent de prijs en de wisselbeker in ontvangst. Met een gemiddeld cijfer van een 8,45 prees de jury het leerlingenorkest met hun intonatie, ritmiek, dynamiek en presentatie. Een geweldig resultaat.

Spannend
Voor een aantal leerlingen uit het leerlingenorkest was het hun eerste officiële festival. Best wel spannend want een professionele jury beoordeelt het orkest. De leerlingen gaven een geweldig optreden en alle spanning viel van hun schouders toen het geweldig resultaat bekend werd gemaakt. Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc is ontzettend trots op hun leerlingen.

SAStiVAL
Het SAStiVAL is een festival voor leerlingenorkesten, dat jaarlijks plaatsvindt op de eerste zaterdag van november. Het wordt georganiseerd door Christelijke harmonievereniging Crescendo Sassenheim. Ieder orkest speelt een zelf in te vullen programma van 20 minuten en kiest hieruit een te beoordelen werk. Naast dit werk wordt ook de algemene uitvoering meegenomen in de beoordeling, welke wordt gedaan door een onafhankelijke, professionele jury. Ieder orkest krijgt van hen een opbouwend verslag van het optreden.

Lijkt het jou ook wel wat zo’n gezellige muzikale dag en samen gaaf muziek maken? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste leden! Kijk op www.stjeannedarc.nl voor meer informatie

 

  

15 jaar Vrijetijdsorkest

Een halve repetitie werd er aan ”opgeofferd”, afgelopen maandag 11 oktober, om het 15 jarig bestaan van  het VrijeTijdOrkest van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc te vieren.

Twee leden van het ”eerste uur” mochten de feestelijk versierde taart aansnijden nadat  voorzitter Jan van der Lans het orkest en heel Jeanne d'Arc feliciteerde met dit jubileum.

Het Bestuur van St Jeanne d'Arc wilde dit feit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Immers, het orkest voorziet in de regio Bollenstreek en Leiden in een behoefte om in vrije tijd overdag muziek te maken én ten gehore te brengen.

Na de taart en de toast kwam er nog een kleine terugblik, met wat anekdotes. Het orkest, op voorstel van Cees Romijn, werd opgericht door Henk de Bruin en Theo Duivenvoorden. De eerste ledenlijst  vermeldt 21 leden, dirigent Sjef Weijers en contactpersoon Henk de Bruin. “Seniorenorkest” staat er boven. “Vrijemiddagorkest “staat 4 dagen later, boven de aanwezigheidsmatrix  Dat duurde ook maar een paar dagen. Nu is er terechte trots op een 15 jarig VTO.

Het orkest is actief met zelfs vijf tot zes optredens per jaar. Niet alleen in Noordwijkerhout maar ook regionaal.

Een mooi Nieuwjaarsconcert, voor al bedoeld om de donateurs van St Jeanne d’Arc muzikaal te verwennen is nu in het vooruitzicht. De planning is gesteld op 23 januari 2022. Noteer alvast maar! Er is een repertoire in de maak met leuke afwisselingen. Zang, percussie staan ook op het programma en wie weet, een ludieke verrassing.

In de aanloop naar dit evenement worden belangstellende muzikanten uitgenodigd  kennis te komen  maken met het orkest en desgewenst deel te nemen. Kom vóór 23 november naar de Parade of neem contact op via E-mail “Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.”.  De repetities, op maandagmiddag, beginnen om 14:00 uur in de Parade.

Steun kosteloos onze vereniging

Wist je dat ... je onze vereniging op meerdere manieren financieel kan ondersteunen zonder dat het je iets kost?! 
- Rabobank Clubsupport
- Club is Koning sparen bij Vomar
- SponsorKliks

RABOBANK CLUBSUPPORT
De Rabobank ClubSupport komt er weer aan!
Rabo ClubSupport (rabo-clubsupport.nl)

Vanaf 4 oktober kun je stemmen via de Rabo App of op rabo.nl/clubsupport
Ga naar het overzicht van deelnemende clubs, selecteer je drie favorieten en stemmen maar! We ontvangen je stem graag voor 25 oktober 2021.

CLUB IS KONING SPAREN BIJ VOMAR

Spek eenvoudig én geheel kosteloos onze clubkas door boodschappen te doen bij Vomar: dit kan nu heel eenvoudig met Club is Koning. Meld je aan via onderstaande stappen en spaar mee! 

  1. Download de Vomar-app en maak hierin een digitale Klant-is-Koning kaart aan. Wil je liever een fysieke kaart? Deze kun je gratis meenemen bij jouw Vomar.
  2. Koppel vervolgens je kaart aan de club met onze unieke clubcode: JENO2021
  3. Laat altijd je kaart of app scannen bij je boodschappen. Je spaart automatisch mee!
  4. Vomar maakt ieder kwartaal 0.5% van het bedrag dat alle leden aan boodschappen besteden over naar onze vereniging.

Kortom, het is in een mum van tijd geregeld en kost jou helemaal niets extra. Koppel dus snel je kaart en spek onze clubkas!

SPONSORKLIKS

Met SponsorKliks kan je zelf een financiële bijdrage leveren aan Jeanne d'Arc NWH, zonder dat het jou een cent extra kost! 


Bestel online een pizza via Thuisbezorgd en Jeanne d'Arc NWH ontvangt hiervoor geld in de clubkas.
Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar Jeanne d'Arc NWH.
En nogmaals, het kost je niets extra!

Wil je Jeanne d'Arc NWH ook GRATIS sponsoren?
Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKliks pagina van Jeanne d'Arc NWH. Voor jou een kleine moeite, voor Jeanne d'Arc NWH zijn het directe inkomsten. Je kan hiervoor klikken op de banner op onze website of rechtstreeks naar www.sponsorkliks.com gaan. Klik vervolgens op het logo van de winkel.

Hoe werkt het?
Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling van een klant die via SponsorKliks.com komt.
75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van Jeanne d'Arc NWH. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol gaat of je gaat via SponsorKliks.com naar de site van Bol, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol ons een commissie uit en profiteert Jeanne d'Arc NWH hier direct van!

Let op: geen commissie op boeken
In Nederland geldt per wet een vaste boekenprijs, hierdoor mag GEEN commissie op boeken worden gegeven.

Je blijft anoniem
Noch SponsorKliks, noch Jeanne d'Arc NWH weet wie er iets besteld heeft, je hoeft namelijk niet in te loggen. SponsorKliks weet alleen bij welke webwinkel iets is besteld, voor welk orderbedrag en dat de commissie voor Jeanne d'Arc NWH is bedoeld. Dat weten ze omdat je via een klik op SponsorKliks naar de betreffende webwinkel bent gegaan. Omdat SponsorKliks alleen registreert dat er via SponsorKliks bij bijvoorbeeld Bol een bestelling is geplaatst en niet bekend is wie deze bestelling heeft gedaan, is het uitermate belangrijk dat je de bestellingen die je online doet alleen via Sponsorkliks laat lopen. Een rechtstreekse bestelling die je bij Bol doet, levert Jeanne d'Arc NWH niets op.

Bezoek de SponsorKlikspagina van Jeanne d'Arc NWH
https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=9739

Alvast bedankt!!

 

Scholenproject in samenwerking met De Regenboog

 

Voor kinderen is het ontwikkelen van de 21-eeuwse vaardigheden van essentieel belang om in de maatschappij van later goed te functioneren. Creatief denken is één van deze vaardigheden en muziek maken heeft een belangrijke rol in het ontwikkelen van deze vaardigheid. 

Muziekvereniging St. Jeanne d‘Arc uit Noordwijkerhout is al jaren bezig met het enthousiasmeren van kinderen om muziek te maken. Onze visie is dat muziek maken bijdraagt aan de ontwikkeling van een kind op creatief maar ook op sociaal vlak bij een bruisende muziekvereniging. 

Muzieklessen zijn op de Noordwijkerhoutse basisscholen helaas nog niet van zelfsprekend. Er liggen dus kansen om samenwerkingen rond muziekonderwijs lokaal op te zetten. 

Doel 
Enthousiasmeren van de Noordwijkerhouts basisschoolkinderen voor blaasmuziek en samen muziek maken op lokaal niveau. Door het toevoegen van muziekonderwijs in het curriculum kunnen kinderen zich verder ontwikkelen en kennismaken van met muziekinstrumenten die worden gebruikt bij muziekverenigingen. Het opzetten van muziekonderwijs op de basisscholen draagt bij aan een maatschappelijk doel namelijk kinderen en hun ouders kennislaten maken met een lokale muziekvereniging. 

Voor dit project zullen de 3 Noordwijkerhouts scholen worden benaderd. Dit zijn de Regenboog school, St. Victorschool en de Prinsenhof. 

Waarom is het vernieuwend? 
Landelijk is te zien dat kinderen steeds minder muziek gaan maken. Ook in het verenigingsleven lijdt dit tot problemen bij de aanwas van jeugd. 
Op dit moment is er geen samenwerkingsverband tussen de Noordwijkerhoutse basisscholen en de lokale cultuur verenigingen. 
Dit plan draagt bij aan het ontwikkelen van een samenwerking tussen de scholen en de cultuurverenigingen. 
Het hoogste doel is kinderen weer enthousiast maken voor het maken van muziek en ze kennisgeven van het lokale aanbod van muziek maken. 
Op deze manier samenwerken is vernieuwend voor Noordwijkerhout. 

Het project heeft zijn effect al bewezen in omliggende gemeenten. 

Aanpak van onze docenten 
Stimuleren van creatief denken vraagt van onze docenten dat ze naast docent ook pedegoog, regisseur/ontwerper, model, coach, medespeler en instructeur zijn. Onze docenten zijn begeleiders van de leerlingen. Ze stimuleren, sturen, helpen en ondersteunen leerlingen bij het zelf ter hand nemen van hun eigen leerproces.  Een leeromgeving waarin kinderen worden gestimuleerd om zelf oplossingen te bedenken, zou het sterkst bijdragen aan de ontwikkeling van creatief denken.

Lees meer: Scholenproject | Fase 1 | Fase 2 | Fase 3