Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws rondom Jeanne d'Arc Muziekvereniging.

Heerlijk optreden Coverorkest Jeanne bij Kaagrace 2019

Afgelopen zaterdag 15 juni speelde het Coverorkest Jeanne van Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” een geweldig optreden op de Kaag bij Brasserie de Kaagsociëteit in Warmond.

De Koninklijke Watersportvereniging De Kaag organiseerde die dag de jaarlijkse sloepenrace waarbij zo’n 100 boten met ruim 700 deelnemers roeiden voor de prijzen. Bij een buitenoptreden zijn we erg afhankelijk van het weer, maar deze zaterdag waren de weergoden erg goed gezind en was het ’s middags droog en heerlijk zonnig. Optimaal weer voor een buitenfeestje!

Bij binnenkomst van de laatste sloepen kwam ook ons Coverorkest aan op de prachtige tjalk van bassist Pepijn Hijdra. De wedstrijdroeiers reageerden direct enthousiast op “He’s a Pirate”, die vanaf de boot werd gespeeld, en dat was nog maar het begin van het feestje. Zie het filmpje van de aankomst op onze Facebookpagina: Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” Noordwijkerhout.

Eenmaal aangemeerd, stapte het orkest en zangers snel over op een klaarliggend ponton bij de Kaagsociëteit. Het programma bestond uit heerlijke covers die werden gezongen door Jacq Hendriks, Manon Gelevert, Martijn Barnhoorn en Anita van der Zon. Vooral de disconummers sloegen goed aan en het publiek stond heerlijk te swingen in het zonnetje. “Sweet Caroline, Walking in Sunshine, It’s Raining Men en Dansen op de Vulkaan” werden uit volle borst meegezongen.

Voor volgend jaar zijn we weer uitgenodigd, reserveer alvast 13 juni 2020 in de agenda! 

Wilt u Coverorkest Jeanne boeken? Dat kan! Via Boek ons of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

    

 

Vacature opleidingsorkest instructeur

Onze vereniging

St. Jeanne d’Arc is een in 1921 opgerichte muziekvereniging in Noordwijkerhout. De vereniging bestaat uit zo’n 170 leden welke spelen in diverse geledingen waaronder een Harmonie, Marchingband, Slagwerkgroep, Vrijetijdsorkest, Leerlingenorkest en Majorettes. Hiernaast heeft de vereniging sinds september 2009 een eigen opleidingsprogramma. Onze opleiding telt op dit moment ± 50 leerlingen op koper, hout en slaginstrumenten. Binnen onze opleiding wordt er gestreefd een leerling kwalitatief sterk en muzikaal breed op te leiden. Omdat samenspelen één van de belangrijkste aspecten is binnen een muziekvereniging, spelen leerlingen vanaf het begin van de opleiding al op verschillende niveaus samen. In het opleidingstraject spelen leerlingen in een startersorkest (leerlingen met 1 jaar les) en een leerlingenorkest (vanaf het A-examen). De leerlingen bij onze vereniging worden getoetst door deelname aan de bondsexamens.

Functieomschrijving

Wij zijn opzoek naar een enthousiaste instructeur voor ons starters- en leerlingenorkest. Ons starters orkest bestaat uit zo’n 3-6 leerlingen en ons leerlingenorkest 10-16 leerlingen. Ons leerlingenorkest leidt leerlingen zowel op in het spelen bij onze marchingband als bij onze harmonie. Hierom speelt het leerlingenorkest 50% marcheerbare muziek en 50% harmonie muziek. Als instructeur is het jouw taak om onze leerlingen enthousiast te maken in het samenspelen. Verder draag je de verantwoordelijkheid voor de invulling van de repetities en de gedeelde verantwoordelijkheid voor de muzikale ontwikkeling van leerlingen.

Functie eisen

Wij zijn op zoek naar een instructeur die:

·         (bijna)In het bezit is van een conservatoriumdiploma  of daarmee vergelijkbare opleiding;

·         pedagogisch sterk onderlegd is, vooral in de omgang met kinderen;

·         beschikt over goede didactische vaardigheden;

·         enthousiast, inventief, creatief en inspirerend is om muzikaal het maximale uit de leerling te halen;

·         Ha/Fa/Bra-ervaring heeft;

·         de balans tussen ambities en gezelligheid weet te vinden passend bij het verenigingsleven.

Ervaring hebben in het arrangeren of componeren van muziek op leerlingenorkest niveau is een pre;

Wat bieden wij?

Deelname in het instructie/docenten team van een bruisende en ambitieuze vereniging. Honorarium zal in overleg worden vastgesteld.

Belangstelling?

Voor inhoudelijke vragen over de vacature en de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Erik Duivenvoorde, tel 06-50247395.

Uw sollicitatie met motivatie en CV ontvangen wij graag per mail op e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.