Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws rondom Jeanne d'Arc Muziekvereniging.

Nieuwe instrumenten voor De Sjaan


Eigenlijk was dit voor het jubileumjaar gepland, maar we trekken het feestje gewoon nog even langer door.

Donderdag 7 april jl. was het een soort pakjesavond in De Parade. Vele koffers met nieuwe klarinetten, dwarsfluiten, baritons, hoorn, saxofoons en zelfs een nieuw drumstel waren door Music All In afgeleverd in De Parade. Vele leden konden blij worden gemaakt met een nieuw instrument waarmee de speelvreugde nog meer wordt verhoogd.

Door de hulp van diverse fondsen heeft De Sjaan weer een goede investering kunnen doen in nieuwe instrumenten en hoopt daarmee klaar te zijn voor de toekomst.

Grote dank gaat uit naar de volgende bedrijven/instellingen die deze investering mede mogelijk hebben gemaakt:
Music All In
Fonds 1818
Prins Bernhard Cultuurfonds
J.C. Ruigrok Stichting
Stichting Baalbergen Fonds

Ook genieten van onze nieuwe instrumenten?
Kijk op HIER  voor onze evenementen.

 

Koninklijke Erepenning tijdens concert SJAAN SOULNIGHT

Op zaterdagavond 26 maart jl. hebben we, na een lange coronapauze, eindelijk weer eens een geweldig optreden gegeven met als thema SJAAN SOULNIGHT. We maakten daarbij als eerste gebruik van een uitverkochte Tijdelijke De Schelft. 

Vrijetijdsorkest
Het Vrijetijdsorkest opende de avond met het stuk Pacific Dreams om vervolgens naar Italiaanse sferen te gaan met het mooie nummer Una Fartiva Lagrima en het vrolijke Viva Italia. Daarna speelde dirigent Dominic Sirat een prachte trombone solo tijdens Oblivion. Tenslotte werd het publiek nog getrakteerd op 2 medleys, Best Songs Ever met daarin vele bekende nummers als Rock Around The Clock, Ben, Paradise By The Dashboard Light, Music en YMCA. De tweede medley bestond uit welbekende nummers van Queen zoals Bohemian Rhapsody, Another On Bites The Dust, Crazy Little Thing, We Will Rock You en We Are The Champions.

Koor Elan
Deze avond waren ook vluchtelingen uit de Oekraïne aanwezig. Om deze gasten een hart onder de riem te steken, was de Tijdelijke Schelft speciaal hiervoor versiert met de kleuren geel en blauw. Het koor Elan uit De Zilk zong speciaal voor hen het nummer Imagion van John Lennon en werd hierbij begeleid door het Vrijetijdsorkest en een aantal muzikanten van de Harmonie.

Coverorkest
De avond werd daarna vervolgd door het Coverorkest, ook wel de Harmonie. Zij opende hun deel van het concert met de “Jubileum Ouverture”. Een stuk speciaal gearrangeerd door de dirigent van de Harmonie, Peter Habraken. Hierin was het Noordwijkerhoutse Volkslied en het lijflied van de muziek vereniging “Zorg dat je erbij bent” goed te herkennen. Ook het Coverorkest stond stil bij de wens naar vrede met een indrukwekkende uitvoering van “Soldaat van Oranje”. Vervolgens werd het muziekstuk Pokémon theme en de medley De Pubquiz gespeeld waarin vele stukjes van herkenbare nummers zijn verwerkt. Jáime La Vie en Euphoria, welbekend van het songfestival, werden daarna gespeeld om vervolgens het programma voor de pauze met het symfonische rock nummer Mother Earth af te sluiten, uitgevoerd samen met twee rock gitaristen.

Koninklijke Erepenning
Na het laatste nummer voor de pauze kreeg de bij het concert aanwezige burgemeester Wendy Verkleij het woord. Zij hield een mooie toespraak en had een grote verrassing; Zijne Majesteit de Koning heeft de Koninklijke Erepenning toegekend aan de 100-jarige Muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc". Namens Koning Willem-Alexander mocht burgemeester Verkleij de Erepenning met daarbij behorende oorkonde uitreiken. Theo Duivenvoorde, 70 jaar lid, mocht uit handen van de burgemeester de Erepenning in ontvangst nemen en de daarbij behorende oorkonde werd overhandigd aan voorzitter Jan van der Lans. 

Zanger Lo van Gorp
Na de pauze was het tijd voor het Coverorkest Jeanne, ofwel de Harmonie aangevuld met zang, piano en gitaar. Zanger Lo van Gorp opende met het blues nummer She caught the Katy en vervolgens met het swingende Just a Gigolo. Wederom werd het publiek getrakteerd op het Queennummer Crazy Little Thing Called Love, maar nu in de uitvoering van Michael Buble. Vervolgens werden de nummers That’s Life, het swingende Let The Good Times Roll en Cry me a River ten gehore gebracht. De nummers Late in the Evening, Ain’t no Sunshine Live And Let Die en Unchain my Heart laten maar weer eens zien hoeveel moderne genres dit orkest kan spelen. Met The Freedom Song stond het Coverorkest nog een keer stil bij de wens voor vrede, om vervolgens met de twee Stevie Wonder nummers Superstition en Sir Duke het concert af te sluiten. Na de ovatie liet het orkest zich door het enthousiaste publiek verleiden om nog een keer Let the good times roll te spelen.

Mocht u niet aanwezig zijn geweest of wilt u de avond nog eens beleven?!
Bekijk 🎥 HIER het concert SJAAN SOULNIGHT en de uitreiking van de Koninklijke Erepenning.   

Foto's zijn gemaakt door Peter Schoonen en Lisanne Warmerdam

        

Seizoensopening met 10 jubilarissen en Vrijwilliger van het jaar Fien Teeuwen

Zaterdag 12 maart jl. werd tijdens de seizoensopening (lees verlate nieuwjaarsreceptie) door voorzitter Jan van der Lans niet terug gekeken, maar juist vooruit gekeken op het komende seizoen. 

Aankomende activiteiten
Aankomende week zal verenigingsgebouw De Parade weer omgebouwd worden tot stembureau. U bent woensdag 16 maart a.s. van harte welkom van 7:30 tot 21:00 uur om te komen stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen aan de Van der Weijdenlaan 2a te Noordwijkerhout. 

Na een lange tijd van lockdowns heeft de opleidingscommissie het scholenproject weer op kunnen pakken. Aanstaande donderdag komen de leerlingen van groep 5 en 6 van de Regenboogschool naar De Parade om daar samen met het Leerlingenorkest het eindconcert te geven.

Zaterdag 26 maart a.s. zal Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc als eerste een concert geven in de Tijdelijke De Schelft; Sjaan Soulnight. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Vink Multimedia aan de Havenstraat 9A te Noordwijkerhout. Kijk voor meer evenementen op: www.stjeannedarc.nl 

Jubilarissen
Daarna was het tijd om alle jubilarissen in het zonnetje te zetten. Maar liefst 10 leden werden naar voren geroepen en rijkelijk in de bloemen gezet, met daarbij een oorkonde en speldje. In het bijzonder genoemd Ruud van Gelderen 50 jaar lid en Theo Duivenvoorde 70 jaar lid!

Majorette (5 jaar)
Jette D’Hooghe 4 leden

Vrijetijdsorkest (allemaal 12,5 jaar)
Inno Broekman
Ria van der Meer
Frans van der Meer
Dick Schoneveld

Harmonie
Thomas Leinberger (12,5 jaar) - foto 3
Annemieke van der Togt (25 jaar ) - foto 1

Marchingband
Julius Korschny (12,5 jaar)

Ereleden
Ruud van Gelderen (50 jaar) - foto 2
Theo Duivenvoorde (70 jaar)

Vrijwilliger van het jaar
Voor de 8ste keer werd de 'Vrijwilliger van het Jaar' gekozen. Deze bijzondere benoeming viel ten deel aan Fien Teeuwen (foto 4). Fien is al jarenlang actief als spelend lid bij zowel het Vrijetijdsorkest als bij de Harmonie. Zelden slaat zij een repetitie of optreden over. Ook is zij actief in meerdere commissies; Vrijetijdsorkest, jubileum en corona. Daarnaast is ze altijd aanwezig als er iets gedaan moet worden. Een grote bos bloemen, een attentie en een groot applaus werden dankbaar in ontvangst genomen door een zeer verraste Fien.

        

 

 

GENOMINEERD Rabobank actie verduurzamen maatschappelijke gebouwen

Om de lokale leefomgeving te verduurzamen helpt Rabobank de eigenaren van maatschappelijke gebouwen bij het aanschaffen en installeren van zonnepanelen. Dit zijn gebouwen die klant zijn van de Rabobank en de leefomgeving kenmerken. De lokale ledenraden hebben zeggenschap over welke gebouwen uitgenodigd worden. En...
 
WE ZIJN GENOMINEERD!!
 
Vervolgens kunnen Rabobank-leden online op hun favoriete gebouw stemmen. De winnende panden ontvangen 50% van de kosten voor aanschaf en installatie. Dit regelt de Rabobank samen met hun partner SolarNRG, die zorgt voor de levering en installatie van de zonnepanelen. 
 
Stemmen
Van 28 februari tot en met 31 maart 2022 kan er door Rabobank-leden via Rabo.nl/wonen gestemd worden op onze vereniging.  
 
Bekendmaking
De winnaars worden in de week van 18 april 2022 bekend gemaakt.  
 
Helpen jullie mee om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen?!