Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws rondom Jeanne d'Arc Muziekvereniging.

Vacature muzikaal leider Harmonie/Coverorkest Jeanne

Harmonie/Coverorkest Jeanne zoekt muzikaal leider

Het harmonie orkest van Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” Noordwijkerhout heeft een vacature voor een muzikaal leider.

Wij zoeken:

Een gemotiveerde en enthousiasmerende muzikaal leider/dirigent die samen met ons aan een mooie muzikale toekomst wil werken met als resultaat muzikaal speelplezier van onze leden tijdens repetities en uitvoeringen, kwalitatief goede optredens en continuïteit van het harmonie orkest.

De muzikaal leider adviseert over repertoire en haalbare muzikale doelstellingen op zowel korte als lange termijn en zorgt voor het halen van deze doelstellingen.

Wie zijn wij:
De harmonie van “St. Jeanne d’Arc” is onderdeel van de in 1921 opgerichte Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” uit Noordwijkerhout. Naast dit orkest bestaat de vereniging uit een Marchingband, Leerlingenorkest, Vrijetijdsorkest, Majorette/Twirl peloton, Slagwerkgroep en een bloeiende interne jeugdopleiding met gediplomeerde muziekdocenten. De vereniging bestaat uit 150 leden, is zeer actief in zowel muzikale als sociale activiteiten en kent een breed draagvlak binnen de Noordwijkerhoutse samenleving.

Het harmonie orkest verzorgt voornamelijk populaire optredens met lichte muziek en staat daarom ook bekend onder de naam “coverorkest Jeanne, het Metropool orkest van de bollenstreek”. Het instrumentarium is een typische harmoniebezetting, aangevuld met combo (basgitaar, gitaar, toetsen). Wij streven naar kwalitatief goede optredens voor omvangrijk en enthousiast publiek en werken daarbij samen met talentvolle zangers en zangeressen uit de omgeving van Noordwijkerhout.

Het in 1921 opgerichte orkest kent recente hoogtepunten zoals de “Bollenproms”, “Vrienden van de Sjaan”, “Top 2000 in concert” en de “Passie van Noordwijkerhout in oorlogstijd”. Zie youtu.be/JOk7vNXlPRM. In de komende twee jaar zal worden toegewerkt naar een groots verenigingsevenement ter viering van het 100 jarig bestaan.

De in eigen beheer zijnde geluidset maakt het mogelijk om ook meer commerciële optredens op festivals en evenementen te geven. Er wordt gestreefd naar vier tot zes optredens per jaar.

De wekelijkse repetities zijn op donderdagavond van 19:45 tot 22:00u uur in het eigen verenigingsgebouw “De Parade” in Noordwijkerhout.

Profielschets dirigent/muzikaal leider:

  • • In het bezit van conservatorium diploma, of daarvoor op korte termijn afstuderend;
  • • Deskundig in Big Band en/of HaFaBra instructie en directie;
  • • Heeft affiniteit met het verenigingsleven en heeft voldoende tijd om naast de voorbereiding van reguliere repetitietijd de voorbereiding van de diverse optredens aan te sturen
    • Is pedagogisch sterk onderlegd, inventief, creatief en inspirerend om muzikaal het maximale uit de muzikanten te halen binnen het vermogen van zowel de individuele muzikant als de hele groep;
    • Houdt variatie in de wekelijkse repetitie zodat iedereen met plezier naar de repetitie komt;
  • • Geeft leiding aan de samenwerking met vocalisten, koren en/of andere gezelschappen;

Sollicitatieprocedure

Voor het werven van onze nieuwe dirigent is een sollicitatiecommissie aangesteld met afvaardigingen uit het bestuur en harmoniecommissie. Vanuit belangstellenden worden kandidaten geselecteerd en uitgenodigd voor een gesprek met de sollicitatiecommissie. Een proefdirectie zal onderdeel uitmaken van de verdere sollicitatieprocedure. Startdatum in overleg; gewenst ca. medio september.

Solliciteren

Voor inhoudelijke vragen over de vacature en de sollicitatieprocedure kan contact worden opgenomen met Henk Weijers, tel 06- 1548 9730, e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uw sollicitatie met motivatie en CV ontvangen wij graag per mail op e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ter attentie van Annemarie Koot. Vermeld bij reactie “Vacature dirigent Harmonie”.

Zeer geslaagd weekend voor de Sjaan!

Zaterdag 29 juni jl. zijn 3 van onze koperleerlingen afgereisd naar Gorinchem (ZH) om hun muziekpraktijk examen af te leggen. Tijdens het examen moesten de leerlingen verschillende muziekstukken aan een examencommissie laten horen. Alle 3 de leerlingen zijn met vlag en wimpel geslaagd: Thijs Zwaan (diploma A, trompet), Maxim Garcia Abrahamse (diploma B, trombone) en Teun Ruiter (diploma C, trompet).

De meiden van de Majorettes zijn zondag 30 juni jl. op wedstrijd geweest naar Den Helder. Britt en Tess Onderwater haalde in hun categorie de eerste plaats met 64.1 punten. Het duo Elvira de Groot en Femke van Denzen hebben in hun categorie met 65 punten een mooie tweede plaats behaald.

Wilt u deze toppers en de andere geledingen van de Sjaan live zien? Dat kan! Tijdens onze seizoensafsluiting op zaterdag 13 juli a.s. van 11:30 – 16:00 uur staan wij rondom de Witte Kerk, in samenwerking met de NOV tijdens het evenement Rockwijkerhout.

Kijk voor meer informatie over de Opleidingen of Majorettes.

   Thijs Zwaan (Diplom A, trompet)
   Maxim Gracia Abrahamse (Diploma B, trombone)
   Teun Ruiter (Diploma C, trompet)
   Britt en Tess Onderwater
   Femke van Denzen en Elvira de Groot

Vacature opleidingsorkest instructeur

Onze vereniging

St. Jeanne d’Arc is een in 1921 opgerichte muziekvereniging in Noordwijkerhout. De vereniging bestaat uit zo’n 170 leden welke spelen in diverse geledingen waaronder een Harmonie, Marchingband, Slagwerkgroep, Vrijetijdsorkest, Leerlingenorkest en Majorettes. Hiernaast heeft de vereniging sinds september 2009 een eigen opleidingsprogramma. Onze opleiding telt op dit moment ± 50 leerlingen op koper, hout en slaginstrumenten. Binnen onze opleiding wordt er gestreefd een leerling kwalitatief sterk en muzikaal breed op te leiden. Omdat samenspelen één van de belangrijkste aspecten is binnen een muziekvereniging, spelen leerlingen vanaf het begin van de opleiding al op verschillende niveaus samen. In het opleidingstraject spelen leerlingen in een startersorkest (leerlingen met 1 jaar les) en een leerlingenorkest (vanaf het A-examen). De leerlingen bij onze vereniging worden getoetst door deelname aan de bondsexamens.

Functieomschrijving

Wij zijn opzoek naar een enthousiaste instructeur voor ons starters- en leerlingenorkest. Ons starters orkest bestaat uit zo’n 3-6 leerlingen en ons leerlingenorkest 10-16 leerlingen. Ons leerlingenorkest leidt leerlingen zowel op in het spelen bij onze marchingband als bij onze harmonie. Hierom speelt het leerlingenorkest 50% marcheerbare muziek en 50% harmonie muziek. Als instructeur is het jouw taak om onze leerlingen enthousiast te maken in het samenspelen. Verder draag je de verantwoordelijkheid voor de invulling van de repetities en de gedeelde verantwoordelijkheid voor de muzikale ontwikkeling van leerlingen.

Functie eisen

Wij zijn op zoek naar een instructeur die:

·         (bijna)In het bezit is van een conservatoriumdiploma  of daarmee vergelijkbare opleiding;

·         pedagogisch sterk onderlegd is, vooral in de omgang met kinderen;

·         beschikt over goede didactische vaardigheden;

·         enthousiast, inventief, creatief en inspirerend is om muzikaal het maximale uit de leerling te halen;

·         Ha/Fa/Bra-ervaring heeft;

·         de balans tussen ambities en gezelligheid weet te vinden passend bij het verenigingsleven.

Ervaring hebben in het arrangeren of componeren van muziek op leerlingenorkest niveau is een pre;

Wat bieden wij?

Deelname in het instructie/docenten team van een bruisende en ambitieuze vereniging. Honorarium zal in overleg worden vastgesteld.

Belangstelling?

Voor inhoudelijke vragen over de vacature en de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Erik Duivenvoorde, tel 06-50247395.

Uw sollicitatie met motivatie en CV ontvangen wij graag per mail op e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.