Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws rondom Jeanne d'Arc Muziekvereniging.

25 jaar verenigingsgebouw De Parade

Op 9 januari 2024 was het 25 jaar geleden dat verenigingsgebouw De Parade officieel werd geopend en in gebruik werd genomen. Tot op de dag van vandaag zijn wij enorm blij en trots op De Parade.
Zaterdag 27 januari jl. werd met een feestavond 25 jaar De Parade gevierd.

Tevens werden deze avond de jubilarissen in het zonnetje gezet en werd de vrijwilliger van het jaar 2023 bekend gemaakt.

JUBILARISSEN

v.l.n.r.
Femke van Denzen, 15 jaar Majorette/Twirl
Sietske van der Togt, 25 jaar lid
Emmy Spiekerman, 12,5 jaar Vrijetijdsorkest

Niet aanwezig
Tom de Haas12,5 jaar Harmonie
Jan Hoogervorst, 12,5 jaar Harmonie

VRIJWILLIGER VAN HET JAAR 2023

Yvonne van der Linden
De lijst van vrijwilligerstaken die zij vervult voor de Majorettes/Twirl is indrukwekkend en dat werd beloond met de benoeming, een bos bloemen en een cadeaubon.

BEHEERCOMMISSIE

Peter van der Togt en Piet Duivenvoorde
Peter en Piet werden in het zonnetje gezet voor 25 jaar De Parade.
Zij zijn nauw betrokken geweest bij de start van de bouw en zitten na 25 jaar nog steeds in de Beheercommissie.
Zij ontvingen bloemen en een speciaal voor hun vervaardigd beeldje.

 

Twirlen | 5 Nederlandse titels

Afgelopen weekend vond op 9 en 10 december in Almere het Nederlands Kampioenschap Twirlen 2023 plaats. Hieraan deden meerdere deelnemers van onze vereniging St. Jeanne d’Arc mee. Zij hadden zich in het afgelopen jaar voor het NK
geplaatst.

Teamprestaties op NK. Team C en het twirlteam Nederlands Kampioen!
Op zaterdag 9 december deden alle teams van St. Jeanne d’Arc mee. Het danceteam (foto 1), het largeteam (foto 2) en het twirlteam (foto 3). Alle teams (foto 4) wisten een hele goede routine neer te zetten. Het largeteam en het twirlteam wisten met hun enthousiasme de eerste prijs binnen te slepen en mogen zich beide Nederlands kampioen noemen. Het danceteam viel net buiten de prijzen maar behaalde een mooie 5e plaats.
 
Solisten
Het weekend was nog niet voorbij, want op zondag deden nog meerdere solisten mee aan het NK.
· Op het onderdeel 1 Baton werd Maud Duivenvoorde 7e bij de Jeugd Beginner en Jette d’Hooghe 13e bij de Junior Beginners.
· Tanno Guijt wist met zijn 1 Baton en Dance bij de Preteen beginners de 1e plaats te pakken en mag zichzelf op beide onderdelen Nederlands Kampioen noemen en kreeg voor beide onderdelen een EK ticket.
· Isza Guijt pakte met haar 2 Baton bij de jeugd beginner ook de 1e plaats en mag zich net als haar jongere broertje ook Nederlands kampioen noemen. Jette behaalde met haar 2 Baton bij de junior beginners een 10e plaats en Femke van Denzen 13e bij de senior beginners
· Femke van Denzen en Elvira de Groot kwamen met hun duo twirl uit in de categorie Senior beginner en pakten net geen podiumplaats. Hun routine was goed voor een mooie 4e plek!
· Als laatste van de dag was Jette aan de beurt met het onderdeel Dance Twirl. Jette deed mee bij de Junioren een behaalde een 5e plek.
· 3 van onze solisten en 1 duo strijden nog mee voor een podiumplaats en een van de EK tickets. Kaat Hermans, Fayèn Schilder, Nora Rensen en duo Maud Duivenvoorde en Kaat Hermans zijn allemaal door naar de 3e ronde en mogen in het weekend van 6 en 7 januari nogmaals hun routine aan de jury laten zien. Het blijft voor hen nog even spannend.

Het was voor St. Jeanne d’Arc een geslaagd en gezellig weekend, waarin iedereen boven verwachting heeft gepresteerd. De coaches, commissie en leden zijn uiteraard zeer trots.
Nu richten we onze blik op het volgende NK weekend van 6 en 7 januari en het volgende seizoen.
 
 
  

Verduurzaming De Parade

Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc is trots dat zij de beschikking hebben over een eigen verenigingsgebouw De Parade, waarin haar leden muzieklessen kunnen volgen.
Daarnaast vinden er repetities en kleine concerten plaats.

In de wens om De Parade te verduurzamen en de oplopende electriciteitskosten te verlagen, bestond al langer de wens om elektriciteit te betrekken van zonnepanelen.

Dankzij een aanzienlijke financiële bijdrage van de Rabobank, als onderdeel van haar beleid om een deel van de winst in maatschappelijke en/of innovatieve projecten van verenigingen, stichtingen en organisaties uit de omgeving te besteden, is onze wens in vervulling gegaan. Ondersteuning door de Rabobank vindt plaats vanuit het Rabo Impactfonds.

Meer informatie over het Rabo Impactfonds of hoe een aanvraag in te dienen kan gevonden worden op Impactfonds.

Op het dak van De Parade zijn 36x zonnepanelen geïnstalleerd, welke voldoende elektriciteit leveren om minimaal het elektriciteitsverbruik van De Parade te dekken.

Wij zijn de Rabobank enorm dankbaar voor de financiële bijdrage. 

                                                                                          

Vrijwilliger van het jaar gemeente Noordwijk | Anita van der Hagen

 

Vrijdagavond 24 november jl. vond het Vrijwilligersfeest 2023 van de gemeente Noordwijk plaats.
Het was een avond om alle vrijwilligers van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun geweldige en trouwe inzet.
De organisatie lag in handen van Welzijn Noordwijk.

In de categorie individueel is Anita van der Hagen uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar
Anita zorgt door haar inzet, motivatie, organisatie en enthousiasme dat de Harmonie, Marchingband en VrijeTijdsorkest muzikale optredens kunnen verzorgen in Noordwijkerhout en daarbuiten. Daarnaast zorgt zij ook dat projectorkesten zoals de Pietenband met Sinterklaas, Charles Dickens orkest in de Kerstperiode en de Marchingband met het Bloemencorso kunnen optreden. Waar er een tekort aan muzikanten is of waar kwalitatieve ondersteuning vereist is, regelt zij muzikanten van buiten de vereniging. Zij is de kartrekker in het organiseren van het voorjaarsconcert en zorgt dat mensen en activiteiten tijdig en kwalitatief juist uitgevoerd worden. Waar mensen afhaken, pakt Anita het zelf op of zorgt ervoor dat er tijdig adequate vervanging komt. De Marchingband heeft te weinig muzikanten om zelfstandig op te treden, maar door haar creativiteit, motivatie en inzet lukt het haar toch iedere keer optredens te realiseren door samenwerking met Drumfanfare FBL Leiden

Anita van harte gefeliciteerd!

Pepernotenactie 2023

🎶Zie ginds komt de stoomboot...🎶
Over een maand is het weer zover, dan komt Sinterklaas met zijn Pieten naar Nederland!

Ook dit jaar hebben we weer een pepernotenactie!

Bestellen
Vanaf vandaag gaan de leerlingen en majorettes op pad om weer heerlijke lekkernijen te verkopen. 
Nieuwsgierig wat ze verkopen?! Bekijk het alvast via deze LINK.
Mocht er niemand langskomen, dan is het ook mogelijk om via de link te bestellen.
Betalen gaat via iDEAL, hiervoor vragen we €0,29 transactiekosten.
Bestellen kan tot zaterdag 11 november a.s.

Speculaas pakket
Producten kunnen los gekocht worden, maar we hebben ook een leuk speculaas pakket voor maar €10,-.
Dit pakket bestaat uit:
1x jutezak
1x chocolade kruidnoten
1x gevuld speculaas
1x appelkruimeltaart

Bezorgen
Vanaf vrijdag 24 november a.s. worden de bestellingen door de jeugd rondgebracht.