🎥 Leerlingenorkest - Sweet Caroline 2022
🎥 Leerlingenorkest - Vrouwkes 2021

Sinds september 2009 worden leerlingen door onze eigen muziekvereniging opgeleid. Dit verloopt via een speciaal opgesteld opleidingsplan.

Als een leerling een instrument gekozen heeft kan deze starten met het volgen van muzieklessen.
De lessen worden verzorgd door onze eigen slagwerkdocent, koperdocent, houtdocent en een dwarsfluitdocent. Lessen worden wekelijks gegeven in het eigen verenigingsgebouw "De Parade".

 

Bij het leren spelen van een instrument zijn er verschillende diploma's te behalen. Dit start na ongeveer 2 jaar les met het A-diploma. Als een leerling zijn A-diploma heeft gehaald mag deze deel gaan nemen aan het Leerlingenorkest (Jong Sjaan) van de vereniging. Hier wordt muziek gemaakt in groepsverband en worden de muziekstijlen die horen bij een Harmonieorkest of een Marchingband gespeeld. Omdat de vereniging ook een Marchingband heeft zullen de leerlingen van het Leerlingenorkest al ervaring op doen in het marcherend spelen van muziek.

Na het halen van het A-diploma blijven de leerlingen individuele lessen volgen en oefenen ze verder om het B-diploma te behalen, na ongeveer 2-3 jaar. Wanneer een leerling het B-diploma heeft behaald is deze klaar om in een van de geledingen door te stromen. In principe staat er 5 jaar voor om op dit niveau te komen. Al naar gelang het aantal beschikbare lesplaatsen kan een leerling na het B-diploma verder doorstuderen naar niveau C en D.

Mocht je interesse hebben om te starten met het volgen van muzieklessen, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..