Een halve repetitie werd er aan ”opgeofferd”, afgelopen maandag 11 oktober, om het 15 jarig bestaan van  het VrijeTijdOrkest van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc te vieren.

Twee leden van het ”eerste uur” mochten de feestelijk versierde taart aansnijden nadat  voorzitter Jan van der Lans het orkest en heel Jeanne d'Arc feliciteerde met dit jubileum.

Het Bestuur van St Jeanne d'Arc wilde dit feit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Immers, het orkest voorziet in de regio Bollenstreek en Leiden in een behoefte om in vrije tijd overdag muziek te maken én ten gehore te brengen.

Na de taart en de toast kwam er nog een kleine terugblik, met wat anekdotes. Het orkest, op voorstel van Cees Romijn, werd opgericht door Henk de Bruin en Theo Duivenvoorden. De eerste ledenlijst  vermeldt 21 leden, dirigent Sjef Weijers en contactpersoon Henk de Bruin. “Seniorenorkest” staat er boven. “Vrijemiddagorkest “staat 4 dagen later, boven de aanwezigheidsmatrix  Dat duurde ook maar een paar dagen. Nu is er terechte trots op een 15 jarig VTO.

Het orkest is actief met zelfs vijf tot zes optredens per jaar. Niet alleen in Noordwijkerhout maar ook regionaal.

Een mooi Nieuwjaarsconcert, voor al bedoeld om de donateurs van St Jeanne d’Arc muzikaal te verwennen is nu in het vooruitzicht. De planning is gesteld op 23 januari 2022. Noteer alvast maar! Er is een repertoire in de maak met leuke afwisselingen. Zang, percussie staan ook op het programma en wie weet, een ludieke verrassing.

In de aanloop naar dit evenement worden belangstellende muzikanten uitgenodigd  kennis te komen  maken met het orkest en desgewenst deel te nemen. Kom vóór 23 november naar de Parade of neem contact op via E-mail “Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.”.  De repetities, op maandagmiddag, beginnen om 14:00 uur in de Parade.