Op zaterdagavond 26 maart jl. hebben we, na een lange coronapauze, eindelijk weer eens een geweldig optreden gegeven met als thema SJAAN SOULNIGHT. We maakten daarbij als eerste gebruik van een uitverkochte Tijdelijke De Schelft. 

Vrijetijdsorkest
Het Vrijetijdsorkest opende de avond met het stuk Pacific Dreams om vervolgens naar Italiaanse sferen te gaan met het mooie nummer Una Fartiva Lagrima en het vrolijke Viva Italia. Daarna speelde dirigent Dominic Sirat een prachte trombone solo tijdens Oblivion. Tenslotte werd het publiek nog getrakteerd op 2 medleys, Best Songs Ever met daarin vele bekende nummers als Rock Around The Clock, Ben, Paradise By The Dashboard Light, Music en YMCA. De tweede medley bestond uit welbekende nummers van Queen zoals Bohemian Rhapsody, Another On Bites The Dust, Crazy Little Thing, We Will Rock You en We Are The Champions.

Koor Elan
Deze avond waren ook vluchtelingen uit de Oekraïne aanwezig. Om deze gasten een hart onder de riem te steken, was de Tijdelijke Schelft speciaal hiervoor versiert met de kleuren geel en blauw. Het koor Elan uit De Zilk zong speciaal voor hen het nummer Imagion van John Lennon en werd hierbij begeleid door het Vrijetijdsorkest en een aantal muzikanten van de Harmonie.

Coverorkest
De avond werd daarna vervolgd door het Coverorkest, ook wel de Harmonie. Zij opende hun deel van het concert met de “Jubileum Ouverture”. Een stuk speciaal gearrangeerd door de dirigent van de Harmonie, Peter Habraken. Hierin was het Noordwijkerhoutse Volkslied en het lijflied van de muziek vereniging “Zorg dat je erbij bent” goed te herkennen. Ook het Coverorkest stond stil bij de wens naar vrede met een indrukwekkende uitvoering van “Soldaat van Oranje”. Vervolgens werd het muziekstuk Pokémon theme en de medley De Pubquiz gespeeld waarin vele stukjes van herkenbare nummers zijn verwerkt. Jáime La Vie en Euphoria, welbekend van het songfestival, werden daarna gespeeld om vervolgens het programma voor de pauze met het symfonische rock nummer Mother Earth af te sluiten, uitgevoerd samen met twee rock gitaristen.

Koninklijke Erepenning
Na het laatste nummer voor de pauze kreeg de bij het concert aanwezige burgemeester Wendy Verkleij het woord. Zij hield een mooie toespraak en had een grote verrassing; Zijne Majesteit de Koning heeft de Koninklijke Erepenning toegekend aan de 100-jarige Muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc". Namens Koning Willem-Alexander mocht burgemeester Verkleij de Erepenning met daarbij behorende oorkonde uitreiken. Theo Duivenvoorde, 70 jaar lid, mocht uit handen van de burgemeester de Erepenning in ontvangst nemen en de daarbij behorende oorkonde werd overhandigd aan voorzitter Jan van der Lans. 

Zanger Lo van Gorp
Na de pauze was het tijd voor het Coverorkest Jeanne, ofwel de Harmonie aangevuld met zang, piano en gitaar. Zanger Lo van Gorp opende met het blues nummer She caught the Katy en vervolgens met het swingende Just a Gigolo. Wederom werd het publiek getrakteerd op het Queennummer Crazy Little Thing Called Love, maar nu in de uitvoering van Michael Buble. Vervolgens werden de nummers That’s Life, het swingende Let The Good Times Roll en Cry me a River ten gehore gebracht. De nummers Late in the Evening, Ain’t no Sunshine Live And Let Die en Unchain my Heart laten maar weer eens zien hoeveel moderne genres dit orkest kan spelen. Met The Freedom Song stond het Coverorkest nog een keer stil bij de wens voor vrede, om vervolgens met de twee Stevie Wonder nummers Superstition en Sir Duke het concert af te sluiten. Na de ovatie liet het orkest zich door het enthousiaste publiek verleiden om nog een keer Let the good times roll te spelen.

Mocht u niet aanwezig zijn geweest of wilt u de avond nog eens beleven?!
Bekijk 🎥 HIER het concert SJAAN SOULNIGHT en de uitreiking van de Koninklijke Erepenning.   

Foto's zijn gemaakt door Peter Schoonen en Lisanne Warmerdam