Afgelopen zondag ontvangen wij het droevige bericht dat Krijn de Bruin op 18 september 2022 is overleden. De gezondheid van Krijn was al een aantal jaren achteruit gegaan en de laatste jaren verblijf hij in Groot Hoogwaak in Noordwijk. De laatste tijd is zijn gezondheid sterk achteruit gegaan en helaas is hij ons zondag ontvallen. 
 
Naast zijn functie als slagwerkinstructeur is hij ook vele jaren verantwoordelijk geweest voor de opleiding van slagwerkers. Door de jaren als docent voor de vereniging zelf (naast de hafa muziekschool), maar vanaf 2009 als docent voor alle slagwerk leerlingen van de vereniging. Begin 2018 is Krijn gestopt als docent bij de vereniging.
 
Ook is Krijn, naast instructeur van de slagwerkgroep en docent van de leerlingen, vanaf 2012 betrokken geweest bij de oprichting van het jeugdkorps/jeugdorkest. Hij was instructeur van de
jeugdslagwerkgroep t/m 2016.
 
Niet alleen was Krijn een zeer betrokken instructeur/docent, maar ook echt een verenigingsmens die van gezelligheid en plezier hield. Bij vele activiteiten was hij aanwezig en betrokken, ook al hoefde hij daar als instructeur/docent niet bij te zijn. Deze betrokkenheid en zijn uitgebreide staat van dienst heeft de vereniging in 2011 dan ook doen besluiten om Krijn te benoemen tot erelid.
 
Krijn was naast zijn betrokkenheid bij de Sjaan ook betrokken bij veel andere slagwerkgroepen in de regio. Hij is op 6-jarige leeftijd als slagwerker begonnen bij de Echo der Duinen in Noordwijk. Hier heeft hij zijn opleiding doorlopen en jaren muzikant geweest. In dienst bij Defensie was Krijn ook actief als muzikant en na zijn diensttijd heeft hij al snel het vak van docent/instructeur opgepakt. Naast de Sjaan is hij dan ook actief geweest bij De Echo der Duinen, Fanfarekorps Excelsior, Harmoniekapel Crescendo Noordwijk en Muziekvereniging De Harpe Davids.
 
Met het overlijden van Krijn heeft de vereniging een zeer gewaardeerd erelid verloren en heeft de Bollenstreek een passievolle inspirator voor meerdere slagwerkgroepen en verenigingen verloren.
 
Wij wensen Atie, de kinderen, kleinkinderen en de overige familie heel veel sterkte om dit grote verlies te dragen..
 
Muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc"