Afgelopen weekend 10 en 11 december 2022 vonden de Nederlands runner-up Kampioenschappen Twirl plaats in het Topsportcentrum in Almere. Al onze teams en een aantal solisten van St. Jeanne d’Arc hebben zich gedurende het jaar geplaatst. Op 20 november mochten Isza en Criz het spits afbijten. De meiden mochten in hun categorie goud in ontvangst nemen voor hun duo Twirl-intermediate klasse, dus Nederlands kampioen.

Tevens hebben de meiden zich met dit optreden weten te plaatsten voor het EK Twirl. Op zaterdag 10 december was het de beurt aan de teams. Maar liefst 3 teams stonden te popelen en vol spanning en energie gingen de meiden de vloer op van het Topsportcentrum in Almere. Met de aanmoediging van vele trouwe supporters hebben de meiden zich van hun beste kant laten zien.

De meiden behaalden prachtige resultaten. Waar we nooit op hadden durven hopen gebeurde toch. Het twirlteam en de C-groep pakte goud in hun categorie en werden daarbij Nederlands Kampioen. De B-groep wisten met hun routine een schitterende 2e plek binnen te halen. Zo stonden alle teams op het podium.

Op de 2e wedstrijddag was het de beurt aan de solisten en duo’s van de Sjaan. Isza Guijt draaide een zeer goede routine, Britt Onderwater en Elvira de Groot deden met hun 1 Baton ook zeker niet onder en lieten ook een goede show zien.

Isza eindigde als 2e, Britt als 3e en Elvira als 5e in het eindklassement. Elvira de Groot en Femke van Denzen kwamen ook nog samen in actie met hun duo twirling en Duo Dance. Ook deze shows liepen ontzettend goed en daarmee werden ze beloond met een 2e plaats voor Duo Dance en een 6e plaats voor Duo Twirling.

Nog 1 weekend te gaan. Op 7 en 8 Januari zullen Isza Guijt, Britt en Tess Onderwater zich opmaken voor hun shows. Deze meiden kunnen zich nog steeds plaatsen voor het EK 2023.

Trainsters Daisy Tetteroo en Nina Ruigrok kunnen terugkijken op een succesvol NK en zijn ontzettend trots op hun leerlingen, onder grote druk zulke prestaties neerzetten, is heel knap.