Afgelopen weekend vond op 9 en 10 december in Almere het Nederlands Kampioenschap Twirlen 2023 plaats. Hieraan deden meerdere deelnemers van onze vereniging St. Jeanne d’Arc mee. Zij hadden zich in het afgelopen jaar voor het NK
geplaatst.

Teamprestaties op NK. Team C en het twirlteam Nederlands Kampioen!
Op zaterdag 9 december deden alle teams van St. Jeanne d’Arc mee. Het danceteam (foto 1), het largeteam (foto 2) en het twirlteam (foto 3). Alle teams (foto 4) wisten een hele goede routine neer te zetten. Het largeteam en het twirlteam wisten met hun enthousiasme de eerste prijs binnen te slepen en mogen zich beide Nederlands kampioen noemen. Het danceteam viel net buiten de prijzen maar behaalde een mooie 5e plaats.
 
Solisten
Het weekend was nog niet voorbij, want op zondag deden nog meerdere solisten mee aan het NK.
· Op het onderdeel 1 Baton werd Maud Duivenvoorde 7e bij de Jeugd Beginner en Jette d’Hooghe 13e bij de Junior Beginners.
· Tanno Guijt wist met zijn 1 Baton en Dance bij de Preteen beginners de 1e plaats te pakken en mag zichzelf op beide onderdelen Nederlands Kampioen noemen en kreeg voor beide onderdelen een EK ticket.
· Isza Guijt pakte met haar 2 Baton bij de jeugd beginner ook de 1e plaats en mag zich net als haar jongere broertje ook Nederlands kampioen noemen. Jette behaalde met haar 2 Baton bij de junior beginners een 10e plaats en Femke van Denzen 13e bij de senior beginners
· Femke van Denzen en Elvira de Groot kwamen met hun duo twirl uit in de categorie Senior beginner en pakten net geen podiumplaats. Hun routine was goed voor een mooie 4e plek!
· Als laatste van de dag was Jette aan de beurt met het onderdeel Dance Twirl. Jette deed mee bij de Junioren een behaalde een 5e plek.
· 3 van onze solisten en 1 duo strijden nog mee voor een podiumplaats en een van de EK tickets. Kaat Hermans, Fayèn Schilder, Nora Rensen en duo Maud Duivenvoorde en Kaat Hermans zijn allemaal door naar de 3e ronde en mogen in het weekend van 6 en 7 januari nogmaals hun routine aan de jury laten zien. Het blijft voor hen nog even spannend.

Het was voor St. Jeanne d’Arc een geslaagd en gezellig weekend, waarin iedereen boven verwachting heeft gepresteerd. De coaches, commissie en leden zijn uiteraard zeer trots.
Nu richten we onze blik op het volgende NK weekend van 6 en 7 januari en het volgende seizoen.