Op zondag 20 januari 2019 heeft het Vrijetijdsorkest van Muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc" een gevarieerd concert gegeven in "De Parade". Het publiek genoot zichtbaar en hoorbaar van het zeer afwisselende programma. 

Het orkest, onder leiding van Dominic Sierat, speelde werken van de nog levende Nederlandse componist Jacob de Haan. Maar natuurlijk ontbrak Wiener Blut van Johann Strauss niet op het programma. Dit keer werd het orkest afgewisseld door het saxofoon ensemble "Les Saxes de Cécile" uit Bocholz (Limburg). Dit ensemble staat onder leiding van Sjef Weijers, 12,5 jaar geleden de eerste dirigent van het Vrijetijdsorkest. Het saxofoon ensemble speelde de sterren van de hemel en bracht het publiek met o.a. een mooie vertolking van de Pizzicato Polka van Johann Strauss in vervoering. 

Het concert werd gezamenlijk afgesloten met de welbekende Radetzky mars. Na het concert werd een aantal jubilarissen van het orkest in de bloementjes gezet. De dirigent van het eerste uur, Sjef Weijers, vond het een eer om de bijbehorende oorkonden aan "zijn" leden ui te reiken.

Het enthousiaste en ambiteuze Vrijetijdsorkest van "St. Jeanne d'Arc" kan zeker nog aanvulling gebruiken. We missen nog slagwerkers en koperblazers. Maar natuurlijk zijn bespelers van andere instrumenten ook van harte welkom. Mocht u als muzikant geïntresseerd zijn in dit "Vrijetijdsorkest" kom dan een keer op maandagmiddag tussen 14:30  en 16:30 uur geheel vrijblijvend binnenlopen bij de wekelijkse repetitie in "De Parade",  aan de Van der Weijdenlaan 2a te Noordwijkerhout.