Op zondag 24 maart heeft muziekvereniging St. Jeanne d’Arc haar jaarlijkse voorspeelochtend voor de leerlingen georganiseerd. Het opleidingsinstituut is sinds 2009 in eigen beheer van de vereniging en telt inmiddels ruim 40 leerlingen. Het is dan ook niet meer dan terecht dat de vereniging met recht trots is op de omvang en de kwaliteit van de opleidingen. De leerlingen hebben de weken voorafgaand aan de voorspeelochtend hard gewerkt aan hun optreden. Het was mooi om te zien hoe sommige leerlingen met een lichte spanning het podium betraden, waar anderen onbevangen voor het publiek stonden. Sommige leerlingen hebben pas 7 maanden les, anderen al enkele jaren. Een ding hadden ze wel gemeen: ze brachten het er allemaal prima van af en ze mochten allemaal hun zeer verdiende deel van het applaus in ontvangst nemen.

Het publiek kon tijdens de voorspeelochtend genieten van een heel uiteenlopend scala aan muzikale ensembles. Zo stonden de jeugdslagwerkgroep, het leerlingenorkest en het startersorkest geprogrammeerd. Deze ensembles repeteren wekelijks samen en zijn dan ook uitstekend op elkaar ingespeeld. Maar er waren ook verschillende verrassende optredens van een aantal gelegenheidsensembles. Zo deden de trompetsectie en de baritonsectie van het Harmonie orkest ook mee.

Een bijzonder moment in het programma was de diploma-uitreiking aan diverse leerlingen die recentelijk examen hebben gedaan. De vereniging hecht veel waarde aan de kwaliteit van de opleiding en om die kwaliteit te borgen wordt regelmatig deelgenomen aan door de landelijke bond gecoördineerde examens. De diploma’s werden deze keer uitgereikt door niemand minder dan Wethouder Sjaak vd Berg.