Na de zomervakantie staat de harmonie van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” onder leiding van een nieuwe dirigent. In een selectieprocedure is Peter Habraken als meest geschikte kandidaat overgebleven en in september gestart als nieuwe muzikaal leider.

Na zijn studie gymnasium besloot Peter aanvankelijk om met de studie werktuigbouwkunde te beginnen aan de universiteit van Twente. Echter, reeds na vier weken besloot hij het roer om te gooien en verder te gaan in de muziek. Op het conservatorium in Enschede behaalde hij diploma’s voor uitvoerend musicus (klarinet) en harmonie- en fanfaredirectie. Later werd daar nog een studie en diploma jazzklarinet aan het conservatorium van Den Haag aan toegevoegd.

Na 8 jaar als klarinettist verbonden te zijn geweest als aan de Marinierskapel besloot Peter om als zelfstandig musicus verder te gaan. Hij nam ontslag bij de Marinierskapel en sindsdien volgt hij als zelfstandig componist, dirigent, klarinettist en saxofonist zijn eigen artistieke hart. Als dirigent kiest Peter er voor om met een zo divers mogelijk aanbod aan ensembles te werken. Zo dirigeert hij een klassiek koor, een bigband, een traditionele harmonie en sinds kort dus ook de harmonie van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc”, die zich meer toespitst op de lichte muziek en de popmuziek. Ook als componist en arrangeur probeert Peter de diversiteit van de verschillende muziekstijlen in zijn composities en arrangementen te verwerken.

Als dirigent van de harmonie muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” is Peter voor het eerst te zien tijdens de uitvoeringen van OverHoop, een muzikaal Kerstverhaal. De uitvoeringen hiervan zijn op 13 december (Maria ter Zeekerk in Noordwijk), 14 december (De Schelft in Noordwijkerhout) en 20 december (De Duinpan in De Zilk). Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” werkt voor deze uitvoeringen samen met toneelvereniging Louis Bouwmeester uit Noordwijk, het koor Elan uit de Zilk en solisten Maurits Draijer en Lene Groothuis. OverHoop is gebaseerd op het kerstverhaal ‘Vadertje Panov’ van Tolstoj. Het verhaal is door scriptschrijver Tineke van Zalinge en regisseur Niek Molkenboer in een eigentijds jasje gestoken dat door koor, orkest, solisten en toneel aan het publiek gepresenteerd zal worden. Informatie hierover volgt later via de pers en social media. Peter Habraken heeft dus als muzikaal eindverantwoordelijke direct een uitdagende klus gekregen.