Op 13, 14 en 20 December voeren muziekvereniging “St Jeanne d’Arc”, koor Elan, toneelgroep Louis Bouwmeester en solisten Maurits Draijer en Lene Groothuis (zang) het muzikale Kerstverhaal OverHOOP uit.

Het verhaal is gebaseerd op het klasieke Kerstverhaal ‘Vadertje Panov’ van Tolstoj en is voor de gelegenheid door regisseur Niek Molkenboer in een eigentijds jasje gegoten. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Peter Habraken.
De organisatie van het evenement is in handen van Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc”.

Kaartverkoop
Kaarten zijn voor €10,- in de verkoop en te bestellen via www.stjeannedarc.nl/kaartverkoop.
Donateurs en Sponsors van Muziekvereniging "St. Jeanne d’Arc" kunnen 2 gratis kaarten krijgen voor de voorstelling op zaterdag 14 december in de Schelft in Noordwijkerhout, hiervoor kunt u een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het verhaal
Het verhaal gaat over Maarten die een noodlijdende schoenenwinkel runt. Op kerstavond is de situatie verre van rooskleurig. Maartens vrouw heeft hem verlaten en de winkel verkeert op de rand van het faillissement. Totdat Martha, een verwaarloosde vrouw, de winkel binnenkomt. Dan krijgt het leven van Maarten plotseling een andere wending……..

Mogen wij u voorstellen? Koor Elan
De komende weken worden de diverse deelnemers via de pers aan u voorgesteld. Deze week is het de beurt aan koor Elan. Koor Elan is opgericht in de zomer van 2008 en staat momenteel onder leiding van dirigent Maurits Draijer. Het koor streeft naar een hoge kwaliteit, maar belangrijker nog is het plezier in het zingen. Onder leiding van Maurits Draijer wordt dan ook enthousiast en vakkundig gewerkt en stemtechniek. De resultaten die daarmee bereikt worden zorgen op hun beurt weer voor meer plezier. Het motto van het koor is daarom niet voor niets ‘plezier in kwaliteit’.

Iedere woensdag repeteert het koor in De Duinpan in De Zilk. Het koor heeft zich gespecialiseerd in het pop- en musicalrepertoire, vandaar dat de match met muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” voor de uitvoeringen van OverHOOP gemakkelijk gemaakt kon worden. Het verhaal van OverHOOP wordt namelijk afgewisseld met eigentijdse popmuziek waardoor er een theatervoorstelling ontstaat die je het beste kunt vergelijken met het jaarlijkse Passiespel waar verhaal en muziek elkaar aanvullen tot een prachtige voorstelling.

Momenteel werken koor, orkest, toneelgroep en solisten hard aan de voorbereidingen. Daarnaast zijn vrijwilligers bezig met de organisatie van het evenement, zoals het verzorgen van de decors, het plannen van de repetities, het inrichten van de zalen en het starten van de kaartverkoop.

Bent u benieuwd naar de rest van het verhaal? Kom naar één van onze voorstellingen!

Locaties
-  vrijdag 13 december in de Maria ter Zee kerk te Noordwijk,
-  zaterdag 14 december in De Schelft te Noordwijkerhout,
-  vrijdag 20 december in De Duinpan te De Zilk.

Tijden
Alle voorstellingen beginnen om 20:00 uur. Zaal open om 19:30 uur.