Sinds 2021 bestaat onze ledenwerving uit een scholenproject waarbij onder en na schooltijd kinderen op een speelse wijze kennis maken met het maken van muziek. Wij doen deze projecten in samenwerking met de Noordwijkerhoutse basisscholen. Voor kinderen is het ontwikkelen van de 21e eeuwse vaardigheden van essentieel belang om in de maatschappij van later goed te kunnen functioneren. Creatief denken is één van deze vaardigheden. Muziek maken heeft een belangrijke rol in het ontwikkelen van deze vaardigheid. Het project bestaat uit 2 fasen. 

Fase 1 
Fase 1 kenmerkt zich door het speels kennismaken met verschillende muziekinstrumenten en muziek maken. Het doel van deze fase is het stimuleren van de ontwikkeling van creativiteit via muziek maken en het enthousiast maken van kinderen om zelf muziek te gaan maken. De leerlingen krijgen inzicht in het bestaan van verschillende muziekinstrumenten en gaan het maken van muziek ervaren door het zelf te doen.

In deze fase worden groepslessen gegeven door onze muziekvereniging op school en onder schooltijd. 
Duur ± 5 lessen van 1 uur over 5 weken verspreid.

Deze fase wordt afgesloten met een concert voor ouders en andere leerlingen van de school. De leerlingen spelen samen met een afvaardiging (Leerlingenorkest of andere musici) van onze muziekvereniging.  

Na fase 1 kunnen leerlingen zich inschrijven voor fase 2. 

Fase 2
Bij de start van fase 2 hebben leerlingen een keuze gemaakt voor een bepaald muziekinstrument. In deze fase krijgen leerlingen muziekles op hun gekozen muziekinstrument in groepsverband. 
Deze lessen worden na schooltijd gegeven.

De lessen worden gegeven door de muziekdocenten van onze muziekvereniging. 

Het doel van deze fase is het creëren van een muzikale basis op een muziekinstrument en het verder enthousiastmeren van leerlingen om van muziek maken een hobby te maken. 
Duur 8 lessen van 30 minuten over 8 weken verspreid. 

Deze fase wordt afgesloten met een concert voor familie. 

Leerlingen starten na het scholenproject met individuele muzieklessen bij onze muziekvereniging. 
Lijkt het jou ook leuk om bij ons muziek te leren maken neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meld je direct aan via het contactformulier.

Opleidingen - Charles Dickens - Coverorkest Jeanne - Harmonie - Majorette/Twirl - Marchingband - Vrijetijdsorkest