De majorettesport heeft zich de afgelopen jaren opgesplitst in twee onderdelen, namelijk: Majorette en Twirl.  

MAJORETTE
Het onderdeel majorette focust zich op het samen optreden met de Marchingband, bij St. Jeanne d’Arc.
Bijvoorbeeld bij de Sinterklaasintocht, Koningsdag, Palmpasenintocht, Bloemencorso, etc. Bij deze optredens zijn de exercitie (het lopen in de maat) en de daarbij behorende dansjes belangrijk, hier wordt dan ook iedere training aandacht aan besteed. 

Trainster Majorettes
Leonie Steenvoorden

TWIRL
Het onderdeel twirl wordt meer gezien als een sport en wordt beoefend in teamverband of door solisten/duo's. Hierbij worden de verschillende batontechnieken gecombineerd met dans op muziek. Deze muziek heeft een bepaalt thema, passend bij de leeftijd. De show zal worden uitgevoerd tijdens diverse concerten en concoursen. 

St. Jeanne d’Arc traint alle majoretteleden op beide onderdelen. Door beide onderdelen te trainen wordt het beste van de leden naar boven gehaald en is St. Jeanne d’Arc in staat om zich volgens de laatste inzichten te blijven ontwikkelen.

Wij hebben een zeer fanatieke afdeling Majorette en Twirl. Op dit moment trainen er circa 25 meiden in de leeftijd van 6 tot 18 jaar.

Trainsters Twirl
Daisy Tetteroo, Romy Laterveer en Denise Guijt

Om de trainingen voor alle leden zo leuk en leerzaam mogelijk te maken trainen we in verschillende groepen, geselecteerd op leeftijd en ervaring. St. Jeanne d’Arc beschikt momenteel over 3 twirlgroepen en Solisten
Twirlteam - B groep - C groep - Solisten

Trainingen
Maandag
18:00 - 19:00 uur C groep

Woensdag
18:15 - 19:15 uur B groep
19:15 - 20:15 uur Twirlteam

Donderdag
16:30 - 17:30 uur G groep
18:00 - 19:30 uur Solisten

De lessen van de C en G groep worden gegeven in De Parade, Van der Weijdenlaan 2a te Noordwijkerhout
De lessen van de B groep, Twirlteam en Solisten worden gegeven in de gymzaal van het Teylingen College,
Langelaan 1 te Noordwijkerhout.

Kom een keer kijken!
Ben je geinteresseerd en wil je en keer komen kijken? Dat kan! Bij St. Jeanne d'Arc kun je 4 GRATIS proeflessen mee komen draaien. Hierna beslis je of je lid wilt worden.

Contact
Voor meer informatie over de Majorettes kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch contact opnemen met Sandra de Winter, 06-51 73 09 39. 

Lid worden? Klik hier