De majorettesport heeft zich de afgelopen jaren opgesplitst in twee onderdelen, namelijk: Majorette en Twirl.  

Het onderdeel majorette focust  zich op het samen optreden met de Marchingband, bij St. Jeanne d’Arc treden de Majorettes en de Marchingband vaak gezamenlijk op.

Bijvoorbeeld de Sinterklaasintocht, Koningsdag, Palmpasenintocht, Bloemencorso, etc.  

Bij deze optredens zijn de exercitie (het lopen in de maat) en de daarbij behorende dansjes belangrijk,hier wordt dan ook iedere training aandacht aan besteed. 

De Majorette's staan onder leiding van Leonie Steenvoorden

Het onderdeel twirl wordt meer gezien als een sport. Hierbij worden de verschillende baton  technieken gecombineerd met dans op muziek. Deze muziek heeft een bepaalt thema, passend bij de leeftijd. De show zullen worden uitgevoerd tijdens diverse concerten en concoursen. Het onderdeel twirl wordt beoefend in teamverband of door solisten/duo’s.

St. Jeanne d’Arc traint alle majoretteleden op beide onderdelen. Door beide onderdelen te trainen wordt het beste van de leden naar boven gehaald en is St. Jeanne d’Arc in staat om zich volgens de laatste inzichten te blijven ontwikkelen.

Wij hebben een zeer fanatieke afdeling Majorette en Twirl. Op dit moment trainen er circa 25 meiden in de leeftijd van 6 tot 18 jaar onder leiding van Daisy Tetteroo, Romy Laterveer en Denise Guijt en Leonie Steenvoorden. Om de trainingen voor alle leden zo leuk en leerzaam mogelijk te maken trainen we in verschillende groepen, geselecteerd op leeftijd en ervaring. Hieronder zullen de teams worden toegelicht.   

St. Jeanne d’Arc beschikt momenteel over 3 twirlgroepen en Solisten

Twirlteam - B groep - C groep - Solisten

Trainingen

De trainingstijden zien er als volgt uit...

 

Maandag 

18.00 - 19.00 uur : C groep 

Woensdag

18.15 - 19.15 uur: B groep

19.15 - 20.15 uur: Twirlteam

Donderdag

18.00 - 19.30 uur: Solisten

 

 

De lessen van de Solisten, de B en het twirlteam worden gegeven in de gymzaal van het teylingen college aan de gooweg in Noordwijkerhout.

De lessen van de C groep worden gegeven in De Parade, vd weijdenlaan 2a. Noordwijkerhout

 

Ben je geïnteresseerd en wil je een keer komen kijken ? Dat kan! Bij St. Jeanne d’Arc kun je gratis 4 proeflessen mee komen draaien. Hierna kun je beslissen of je lid wilt worden.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Sandra de Winter via mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op telefoonnummer 06-51730939