Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” heeft 9 maart 2020 een vacature voor Opleidingsorkest instructeur.

Onze vereniging

St. Jeanne d’Arc is een in 1921 opgerichte muziekvereniging in Noordwijkerhout. De vereniging bestaat uit zo’n 170 leden welke spelen in diverse geledingen waaronder een Harmonie, Marchingband, Slagwerkgroep, Vrijetijdsorkest, Opleidingsorkest en Majorettes. Hiernaast heeft de vereniging sinds september 2009 een eigen opleidingsprogramma. Onze opleiding telt op dit moment +- 50 leerlingen op koper, hout en slaginstrumenten. Binnen onze opleiding wordt er gestreefd een leerling kwalitatief sterk en muzikaal breed op te leiden. Omdat samenspelen één van de belangrijkste aspecten is binnen een muziekvereniging, spelen leerlingen vanaf bijna het begin van de opleiding al op verschillende niveaus samen. In het opleidingstraject spelen leerlingen die 1 jaar les hebben al in het Opleidingsorkest tot het behalen van het B-examen. De leerlingen bij onze vereniging worden getoetst door deelname aan de bondsexamens.

Functieomschrijving

Wij zijn opzoek naar een enthousiaste instructeur voor ons Opleidingsorkest. Het Opleidingsorkest bestaat uit 10-16 leerlingen spelend op A-niveau. Hiernaast spelen er een aantal startende leerlingen in het orkest die +-1 jaar les hebben. Ons Opleidingsorkest leidt leerlingen op voor zowel het spelen bij onze Marchingband als bij onze Harmonie. Daarom speelt het Opleidingsorkest 50% marcheerbare muziek en 50% Harmonie muziek. Als instructeur is het jouw taak om onze leerlingen enthousiast te maken in het samenspelen. Verder draag je de verantwoordelijkheid voor de invulling van de repetities en de gedeelde verantwoordelijkheid voor de muzikale ontwikkeling van leerlingen. De repetities vinden plaats op donderdagavond tussen 18.30 uur en 20.30 uur.

Functie eisen

Wij zijn op zoek naar een instructeur die:

  • ervaring heeft in het dirigeren van een Opleidingsorkest
  • enthousiast, inventief, creatief en inspirerend is om muzikaal het maximale uit de leerling te halen;
  • pedagogisch sterk onderlegd is, vooral in de omgang met kinderen;
  • beschikt over goede didactische vaardigheden;
  • de balans tussen ambities en gezelligheid weet te vinden passend bij het verenigingsleven.

In het bezit zijn van een conservatoriumdiploma of daarmee vergelijkbare opleiding en ervaring hebben in het aanpassen van muziek voor startende leerlingen in een Opleidingsorkest is een pre;

Wat bieden wij?

Deelname in het instructie/docenten team van een bruisende en ambitieuze vereniging. Honorarium zal in overleg worden vastgesteld.

Belangstelling?

Voor inhoudelijke vragen over de vacature en de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Erik Duivenvoorde, tel 06-50247395. Uw sollicitatie met motivatie en CV ontvangen wij graag per mail op e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Reageren kan tot 19 april 2020.