Marchingband "St. Jeanne d'Arc" is opgericht in 1990. Het korps kenmerkt zich door een aantrekkelijk repertoire van moderne (lichte popmuziek) en traditionele marsmuziek, een stijlvol uniform met klassieke lijnen en strak gedisciplineerde optredens met aandacht voor exercitie en presentatie. De ambitie van het korps reikt verder dan het handhaven van het huidige niveau waarbij een gezonde balans tussen ambitie en plezier voorop staat. Door de muzikale uitvoering en exercitie verder te perfectioneren wil men zich blijven ontwikkelen tot een gewaardeerd korps. Na een flink aantal succesvolle jaren is de Marchingband weer een korps in opbouw met veel jonge en enthousiaste leden vanuit de eigen jeugdopleiding.

Muziekvereniging Stjeannedarc Noordwijkerhout Marchingband Content
Bezetting
Het korps telt momenteel zo'n 40 leden met een leeftijd vanaf 10 jaar. De instrumentale bezetting bestaat uit de secties: trompet, trombone, dwarsfluit, piccolo, bariton, alt- en tenorsax, sousafoon en slagwerk. De (muzikale) groei van het korps kan vooral worden uitgebouwd door uitbreiding van alle blazers secties.

Optredens en successen
De optredens bestaan voornamelijk uit streetparades in het binnen- en  buitenland en muzikale ondersteuning bij plaatselijke/regionale  evenementen zoals bijvoorbeeld bloemencorso’s, avondvierdaagses en koningsdagaubade. Daarnaast worden optredens verzorgt bij verenigingsevenementen en concerten.

Vanaf 2005 staan er diverse grote successen op het CV van de Marchingband, waaronder drie succesvolle deelnames aan het Wereld Muziek Concours en drie Kampioenschappen in het Belgische Hamont, allen op de marsdiscipline in de hoogste divisie. Verder zijn er een aantal bijzondere optredens verzorgd zoals twee maal het Nationale Veteranendefilé in Den Haag, het 5 mei defilé Wageningen en de 24 uur van Le Mans in Frankrijk.

Repetities
Alle muziekrepetities vinden plaats in het verenigingsgebouw De Parade. Exercitietrainingen vinden plaats op diverse locaties. De Marchingband repeteert iedere dinsdagavond van 19:30 tot 21:30 uur.

Instructie
Dirigent en algehele muzikale leiding: Marcus Kerpershoek
Slagwerkinstructeur: Chiel Versluis
Exercitie-instructeur: Ton van der Krogt

Tambour-Maître: Erik Duivenvoorde

Contact
Voor boekingen en verdere informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch contact opnemen met Wendy Weijers 06-14851902